Пошесть на нашого Хауса (Доктор Хаус)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Доктора Хауса»
«Пошесть на нашого Хауса" ("A Pox on Our House")»
Сезон № 7
Серія № 7
Перший показ 15 листопада 2010
Сценарій Лоуренс Каплоу
Режисер(и) Такер Гейтс
Хронологія
Попередня Наступна
Велика політика Маленькі жертви

Пошесть на нашого Хауса (англ. A Pox on Our House) - сьома серія сьомого сезону американського серіалу «Доктор Хаус». Вперше була показана на каналі FOX 15 листопада 2010 року. Команда Хауса До лікарні потрапляє сім'я, заражена хворобою, зниклою понад 200 років.

Сюжет[ред. | ред. код]

У 18-му столітті Сотос Остерзоон, голландський корабель работорговців їде в Бермуди. Серед африканських бранців спалахує віспа, і, побоюючись карантину, капітан наказує викинути хворих рабів за борт, але вже занадто пізно: корабель обстріляли і навмисно потопили разом з екіпажем і бранцями, щоб стримати хворобу. В наші дні сім'я відпочиває на Бермудах, діти розважаються дайвінгом. 16-річна Джулі приносить з дна герметичну скляну банку. Вона випадково розбила її і порізала руку. Хаус впевнений, що в неї віспа, бо нею хворів екіпаж затонулого корабля. Сім'я на карантині, дівчина і батько, в якого теж підозрюють захворювання, поміщаються в ізольовану кімнату, обом дають вакцину від віспи. Мастерз, що звикла завжди говорити правду, говорить дівчинці діагноз. Однак при огляді з'ясовується, що пустули у дівчинки лише під колінами, а під пахвами звичайний висип, отже це не може бути віспа. У лікарню прибуває бригада ЦКЗ, яка оголошує карантин і забороняє лікарям обстежувати Джулі. Аналіз на віспу буде готовий тільки через добу, а до тих пір ніхто не має права входити в ізолятор. Хаус, позбавлений контакту з пацієнтами, у пошуку нового діагнозу звертається до єдиного доступного доказу: журналу капітана з розбитого судна. Щоб перекласти текст Хаус зв'язався з голландською вебстриптизеркою, яку знайшов в інтернеті. За інформацією з журналів, на кораблі хворіли лише африканці, а це свідчить, що це не віспа. Хаус намагається збрехати, щоб отримати змогу потрапити в кімнату, але зупиняється. Майстерз через скло палати помічає, що в дівчини відсутні характерні пустули на стопах, які обов'язково проявляються при віспі. У той же час в батька дівчини швидко розвиваються характерні симптоми віспи. Хаус спантеличений, бо йому здається що в дівчини точно не віспа, зате в її батька незаперечно вона. Він приходить до висновку, що батько заразився від вакцини, яку вони дали йому, через те що його імунна система була порушена поверненням раку нирки, що був в стані ремісії. Хаус помічає у хворого кров в сечозбірнику, що говорить про відмову нирок. Чоловіку потрібно ввести інтерферон, та офіцер ЦКЗ відмовляється. Хаус входить в захищену кімнату і починає лікування. Тепер його не випускають із боксу, і Кадді приходить підтримати його. Батько не реагує на лікування і вмирає, а це означає, що Хаус скорше за все заражений. Команда пригнічена, але Мастерз повертається до журналу в відчайдушних пошуках іншого діагнозу. Вона зазначає, що кіт на кораблі втратив все хутро, а потім помер, що вказує на віспоподібний риккетсіоз, хвороба легко піддається лікуванню антибіотиками. Щоб довести це, необхідно обстежити тіло вмерлого чоловіка у пошуках характерних струп'їв. Для цього Хаусу доводиться зняти захисні рукавиці, та йому все ж вдається знайти доказ. Життя дівчинки зберігається.


Цікавинки[ред. | ред. код]

Стосунки Вілсона і Сем проходять випробування, так як вона не може покинути лікарню через карантин, і допомагає йому вмовити маленьку хвору на рак дівчинку почати лікування, в той час як її мати не може потрапити в лікарню. Хаус і Кадді також стикаються з труднощами у відносинах після того, як Кадді виявляє що Хаус брехав їй, щоб отримати згоду на нетрадиційне лікування гепатиту С (ін'єкції гепатиту А) у попередньому епізоді.