Рибалка Олег Вікторович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олег Рибалка
Народився 4 березня 1978(1978-03-04) (46 років)
Вільнюс, Литва
Громадянство Україна Україна
Діяльність Письменник, видавець
Alma mater Київський політехнічний інститут
Мова творів українська
Magnum opus «Гра в життя»
Нагороди «Глиняний кіт»

Рибалка Олег Вікторович (*4 березня 1978 — Вільнюс, Литва) — бізнесмен, IT-менеджер, письменник, культурний діяч. Директор видавництв «Фонтан казок» і «Легенда».

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 4 березня 1978 року у Вільнюсі, столиці Литви. Мати походить з шляхетного польського роду. Батько — українець з Полтавщини.

Закінчив середню школу № 20 у Києві.

Отримав вищу освіту у Національному Технічному Університеті України (КПІ) на факультеті авіакосмічних систем (ФАКС) за спеціальністю «Телекомунікаційні системи та мережі» (1995—2001).

У 2001—2002 роках проходив практику на посаді молодшого інженера в Інституті Фраунгофера з технологій фізичних вимірювань (Fraunhofer Institute of Physical Measurements IPM), Німеччина.

Діяльність[ред. | ред. код]

  • На початку 2000-х досить активно співпрацював з рекламними агентствами як супервайзер,  організовував та проводив PR-акції для багатьох відомих брендів, таких як «Cussons», «Palmolive», «Mercedes», «Orbit», «Mobil», "Gillette та інших. Брав участь в багатьох PR-проектах мобільного оператора УМЗ (зараз «Vodafone»).
  • У 2002—2003 роках працював у туристичній компанії «Гамалія», де відповідав за усю рекламну діяльність фірми, зокрема планування рекламних кампаній, координацію та роботу з медіа (ТБ, преса, радіо, зовнішня реклама та ін.), роботу з виставками.
  • З 2003 року заснував компанію «Attack Software» з розробки ігрового програмного забезпечення для мобільних пристроїв. Стартап бурхливо розвинувся до повноцінної фірми, яка проіснувала до 2006 року, випустивши більше 50-ти проектів на ринок.
  • У 2006 році за запрошенням Торбена Майгаарда Олег Рибалка перейшов у «Ciklum» керувати власним проектом Торбена з мобільних технологій «Touchlink Mobile Apps».
  • У 2007 році став операційним директором україно-американського стартапу «InvisibleCRM». Компанія одна з перших в Україні отримала інвестиції західних фондів, змогла налагодити співпрацю з потужними світовими вендорами «EMC», «SalesForce», «Oracle», «SAP» та іншими.
  • З 2012 року перейшов до продуктової IT-компанії з фінансового сектора «iDeals Solutions Group», де пропрацював операційним директором до 2014 року.
  • У 2014 вирішив змінити сферу діяльності й піти з IT, зайнявшись суспільно корисними проектами. Відповідно у 2014 році заснував видавництво сучасної української дитячої книжки «Фонтан казок», яке було спрямоване виключно на роботу з сучасними українськими письменниками та ілюстраторами. У той самий час дебютує як дитячий письменник Олег Чаклун.
  • Впродовж кар'єри Олег Рибалка також був партнером банку «ING», коли той розбудовував роздрібну мережу  в Україні до кризи 2008 року. Запустив вендінговий бізнес, побудувавши мережу фреш-автоматів в Україні, включаючи співпрацю з клубами «Sportlife», яка була продана згодом. Мав успішний проект у туристичній галузі.
  • У 2017 році Олег Рибалка запускає видавництво сучасної української дорослої книжки «Легенда». Цього ж року дебютує як дорослий письменник під власним ім'ям — Олег Рибалка -  з романом «Гра в життя». Книга отримала відзнаку конкурсу «Глиняний кіт»-2017 «за найкращу книжку року в жанрі фентезі».
  • У 2019 році у видавництві «Легенда» виходить поетичний проект «Стихії», в якому Олег Рибалка дебютує як дорослий поет з книжкою «Ідентифікація». У проекті також взяли участь Іван Андрусяк («Чорний лелека»), Василь Шкурган («Діправді») і Вікторія Стах («Шиза»).

Нагороди та відзнаки[ред. | ред. код]

Роман-триптих Олега Рибалки «Гра в життя» завоював відзнаку конкурсу «Глиняний кіт»-2017 «за найкращу книжку року в жанрі фентезі»[1]

Інтерв'ю[ред. | ред. код]

Рецензії[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Нагородили лауреатів премії «Глиняний кіт-2018». bukvoid.com.ua. Процитовано 27 січня 2020.