Ріналдо Кунео

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ріналдо Кунео
Rinaldo Cuneo
Народження 2 липня 1877(1877-07-02)
Сан-Франциско, Каліфорнія
Смерть 27 грудня 1939(1939-12-27) (62 роки)
  Сан-Франциско, Каліфорнія
Країна США США
Жанр пейзаж
Навчання Художній інститут Сан-Францискоd
Діяльність художник
Напрямок імпресіонізм
Батько Giovanni Cuenod
Мати Annie Cuneod
Брати, сестри Сайрус Кунео
Роботи в колекції Музей сучасного мистецтва Сан-Франциско і Музей мистецтв округу Лос-Анжелес
Сайт rinaldocuneo.com

CMNS: Ріналдо Кунео у Вікісховищі

Ріналдо Кунео (англ. Rinaldo Cuneo; нар. 2 липня 1877, Сан-Франциско — пом. 27 грудня 1939, Сан-Франциско) — американський художник, відомий своїми пейзажами та муралами.

Ранні роки та навчання[ред. | ред. код]

Ріналдо Кунео народився 2 липня 1877 року в Сан-Франциско в родині художників та музикантів італійського походження. Він був другою дитиною в родині Джованні (Джона) та Анни Кунео (всього в подружжя було семеро дітей). Його брати — Сайрус (1879—1916) та Егісто (1890—1972) — також стали художниками. Їхні сестри — Ермінія, Клорінда, Евеліна та Клелія — цікавилися музикою та оперою.

У віці 20 років Ріналдо Кунео був призваний до лав Військово-морських сил США під час Іспансько-американської війни і служив навідником на борту броненосця «Орегон» протягом трьох років. Потім він працював у сімейному бізнесі, квитковому агентстві пароплавної компанії, а згодом почав усерйоз займатися мистецтвом. Кунео відвідував вечірні заняття в Інституті мистецтв Марка Гопкінса, беручи уроки в Артура Френка Метьюса, Артура Патнема та Готтардо П'яццоні. Серед його однокласників були Ральф Стекпол та Мейнард Діксон.

Пізніше Ріналдо Кунео продовжив навчання в Лондоні та Академії Колароссі в Парижі. Серед наставників Кунео був і Джеймс Вістлер.

Галерея[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]