Свинка Пеппа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Свинка Пеппа
Peppa Pig
Тип мультсеріалу дитячий анімаційний серіал
Жанр Анімація
Режисер Естлі Бейкер Девіс
Продюсер Естлі Бейкер Девіс
Автор ідеї Естлі Бейкер Девіс
Країна Велика Британія Велика Британія
Телеканал

Велика Британія Channel 5
Велика Британія Nick Jr.

Cartoonito
Тривалість 5 хв.
Кількість сезонів 8
Кількість серій 394
Прем'єра 31 травня 2004 року
УкрТелеканал ПлюсПлюс (2013-2023)
Nick Jr.
УкрПрем'єра 2015
УкрЗакінчення 2023
Дубляж студія «1+1»
IMDb ID 0426769

«Свинка Пеппа» (англ. Peppa Pig) — британський дитячий анімаційний серіал, створений режисером та продюсером Естлі Бейкером Девісом. Вперше з'явився на екрані 31 травня 2004 року. Станом на 2023 рік було випущено 8 сезонів серіалу. Транслювався у 180 країнах світу, в тому числі й в Україні. Компанii: Astley Baker Davies, Contender (1), Rubber Duck Entertainment (2), Entertainment one (3-10), the elf Factory (5), gaston's cave (6-10), Nick Jr. (1-4), channel 5 (1-4).

З 2013 по жовтень 2023 року транслювався на каналі Плюс-Плюс.

Сюжет[ред. | ред. код]

Персонажі мультфільму наділені рисами як звичайних людей, так і тварин. Вони носять одяг, живуть у будинках, ходять на роботу, у театр, їздять на автомобілі тощо. Діти відзначають дні народження, катаються на ковзанах, граються у парку — одним словом, займаються тим, що й звичайні діти. З іншого боку, персонажам притаманні вчинки тварин — свинки хрюкають та полюбляють поніжитись у болоті, овечки бекають, а кішки нявкають.

Кожна серія Свинки Пеппи має свій сюжет, не пов'язаний з іншими. В основному, в ній висвітлюється певна сімейна дія: діти йдуть в гості та відзначають день народження когось із членів родини; сім'я йде в парк; діти катаються на ковзанах тощо. Зазвичай, кожна серія мультфільму закінчується тим, що всі дружно сміються.

Серіал створений в техніці 2D-анімації в звичному для флеш-анімації вигляді: різнокольорові контури, суцільна заливка та те, що одне око розташоване за межами обличчя.

Персонажі[ред. | ред. код]

Головні[ред. | ред. код]

Свинка Пеппа[ред. | ред. код]

Дівчинка свинка, старша донька у сім'ї. В серії «Мій день народження» їй виповнюється 5 років. Зазвичай носить сукню червоного кольору. Часто вдає з себе дорослу. Дублює Єлизавета Зіновенко.

Джордж[ред. | ред. код]

Хлопчик свинка, молодший брат Пеппи. В серії «День народження Джоржа» йому виповнюється 3 роки. Ходить самостійно, майже не говорить, лише іноді вимовляє окремі слова. Дуже любить динозаврів: його улюблена іграшка — маленький зелений динозавр. Полюбляє також гратись з Пеппою, чим інколи їй набридає. На всі запитання оточуючих відповідає лише одним словом: «динозавр». Дублює Лідія Муращенко.

Мама свинка[ред. | ред. код]

Мама Пеппи і Джорджа. Зазвичай носить сукню помаранчевого кольору. Добра та дбайлива. Коли сім'я їде на автомобілі, Мама свинка майже завжди сидить за кермом. Дублює Ніна Касторф.

Тато свин[ред. | ред. код]

Тато Пеппи і Джорджа. Носить окуляри та має борідку. Ходить на роботу. Не любить, коли жартують над його великим животом. Володіє чудовим відчуттям гумору та полюбляє гратись з дітьми. Забудькуватий незграба, який не вміє обходитись з робочими інструментами. Дублює Олег Лепенець.

Бабуся та дідусь[ред. | ред. код]

Дідусь Свин (дублює Юрій Висоцький) та Бабуся Свинка (дублює Ірина Дорошенко, у деяких серіях Ольга Радчук) — часті гості в сім'ї Пеппи. Дідусь любить що-небудь майструвати, тому завжди допомагає зі справами по господарству.

Мадам Газель[ред. | ред. код]

Газель, вихователька у дитячому садку, в який ходить свинка Пеппа та її друзі. В свій час також вчила батьків Пеппи. Дублює Ольга Радчук.

Серії[ред. | ред. код]

Шмепа, донька нардепа[ред. | ред. код]

Наприкінці 2017 року Студія «Квартал 95» у програмі «Київ Вечірній» випустила мультсеріал «Шмепа, донька нардепа», який є прототипом «Свинки Пеппи», проте його цільова аудиторія – люди старше 16 років. У мультисеріалі критикується влада.

Головними героями мультисеріалу також стала сім‘я свиней, де тато свин – народний депутат, що краде гроші з бюджету, займається корупцією, заробляє на чужій праці й має незаслужені грамоти. Жора (прототип Джорджа) вміє говорити лише «тисяча доларів». Шмепа (прототип Пеппи) бере новий урок із кожної серії.

Посилання[ред. | ред. код]