Середня школа № 33 (Чернівці)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чернівецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів технологічного профілю № 33
Тип Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів
Країна  Україна
Розташування Чернівці
геокоординати не задано:
Засновано 15 грудня 1959
Директор Данко Наталія Миколаївна, Skype: cvznz-33
Учителі понад 30 учителів
Учні 325 учнів
Вартість навчання Безкоштовно
Адреса 58029. Україна, Чернівецька область, Чернівці, Шевченківський район, вул. Героїв Майдану (Червоноармійська), буд. 152А
Сайт cvznz33.klasna.com/uk/site/golovna.html
Мова українська

Середня школа № 33 (м.Чернівці) — Чернівецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів технологічного профілю № 33 Чернівецької міської ради.

Історія[ред. | ред. код]

Парадний вхід школи

Школа збудована за проектом архітектора Заторського на виконання рішення сесії обласної Ради депутатів трудящих від 14 травня 1959 року «Про зміцнення зв'язку школи з життям і подальший розвиток системи народної освіти області».

Будівля школи типового проєкту 2-02-27 розрахована на 920 учнів була здана в експлуатацію 15 грудня 1959 року.

З середини 60-х років на другому поверсі добудованого двоповерхового корпусу було створений музей «Бойової слави», що з часом, став найкращим в області.

В музеї були експозиції за такими напрямками:

  • Революція 1917 року;
  • Період Громадянської війни;
  • Друга Світова війна;
  • Вчителі школи — ветерани Другої Світової.

Засновником музею був Нецецький В'ячеслав Станіславович — вчитель малювання, художник школи. В оформлені музею також брали участь учні школи. В музеї завжди проходили урочисті події: прийняття в жовтенята, піонери, до комсомолу, зустрічі з ветеранами війни та праці. Проводилися екскурсії для учнів шкіл міста та області.

З 70-х років велику увагу в розвитку шкільної освіти було приділено фізичному вихованню та спортивній підготовці учнів. В цей час започатковано навчання в спортивних класах за напрямками футбол (хлопці), волейбол (дівчата) та легка атлетика. В ці роки силами адміністрацій, педагогів школи, зокрема вчителя фізичної культури, ентузіаста Білобрицького Б. Ф., значно зміцнено спортивну базу навчання. Серед випускників школи багато іменитих спортсменів.

З 1974 по 1985 на базі школи функціонувало профільне навчання за напрямками водіїв легкових та вантажних автомобілів та слюсарів-авторемонтників. Тривалий час школа мала класи спортивного профілю.

На базі школи з 1989 року функціонує міська «Зоряна школа» з поглибленим вивченням астрономії та актуальних проблем космічних досліджень.

З 2012/2013 навчального року школа набула нового статусу Чернівецької загальноосвітньої школи I—III ступенів технологічного профілю № 33 Чернівецької міської ради, з вечірньою формою навчання та екстернатом, впроваджено інклюзивне навчання учнів.

Видатні випускники школи[ред. | ред. код]

Випускники школи, які стали докторами та кандидатами наук[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Про Володимира Мельникова російською мовою
  2. Про Іскулеску Сильвестра Миколайовича
  3. Про Носова Віктора Петровича. Архів оригіналу за 2 березня 2016. Процитовано 2 серпня 2015.
  4. Про Пополітова Віктора Миколайовича. Архів оригіналу за 23 вересня 2015. Процитовано 2 серпня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]