Сілке

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сілке
Ім'я при народженні Сілке Орніллос Клейн
Silke Hornillos Klein
Народилася 6 лютого 1974(1974-02-06) (50 років)
Мадрид, Іспанія
Громадянство  Іспанія
Діяльність акторка, ремісниця, ювелірка
Роки діяльності 19912006
IMDb nm0395168

Сілке (ісп. Silke Hornillos Klein; *6 лютого 1974(19740206), Мадрид) — іспанська актриса.

Біографія[ред. | ред. код]

Сілке Орніллос Клейн народилась 6 лютого 1974 року в Мадриді.
ЇЇ батько, Пелайо Орніллос Фернандес де Бобаділья - адвокат, її мати перекладач з німецької мови. У Сілке є старша сестра, Ельке, та молодший брат, Пелайо. Після закінчення школи Сілке попала на навчання в театральну школу Вільяма Лейтона в Мадриді. В цей час вона зняласявз епізодичній ролі в фільмі “ Оркестр Клуб Вірджинія».

Сілке (Марі) та Кармело Гомес (Анхель) в фільмі "Земля"

Життя Сілке змінилося після проходження кастингу та отримання ролі в фільмі "Земля" режисера Хуліо Медема, де вона грає сексуальну рудоволосу з неконтрольованим запалом вісімнадцятирічну Марі, в яку закохується головний герой Анхель у виконанні Кармело Гомеса. За цю роль Сілке номінували на премію Гойя за найкращу жіночу роль в 1997 році.
Протягом року вона знімається ще в двох фільмах «Привіт, ти сама?» та «У мене є будинок», завдяки [[Засоби масової інформації |засобам масової інформації]], Сілке стає зіркою. Та попри це вона вирішує відпочити деякий час. За цей час знімається в декількох рекламних роликах для популярних брендів з виробництва гігієнічних серветок, автомобілів та продовольства в Іспанії. Відкриває магазин модного одягу Drumbalo.
Після довгої паузи Сілке повертається, та знімається в таких фільмах як «Нульовий кілометр», «Поздоровлення», «Темна кімната», «Секс» та «Іріс». Фільм «Час темряви» 2006 року став останнім фільмом актриси.
В даний час, Сілке проживає на Ібіці, одружена, має доньку.

Основна фільмографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]