Сільськогосподарський дрон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сільськогосподарський дрон Agridrones, який може перевозити до 25 кг. Сертифіковано Управлінням цивільної авіації Ізраїлю.

Сільськогосподарський дрон - безпілотний літальний апарат, який застосовується для ведення сільського господарства, допомагає у збільшенні обсягів врожаю та спостерігає за його ростом. Фермери отримують кращу фотографію їхніх полів за допомогою датчиків та цифрових зображень. Отримана інформація зазвичай виявляється корисною для поліпшення врожайності та фермерської ефективності.

Завдяки сільськогосподарським дронам фермери бачать, як виглядають їхні поля згори. З висоти пташиного польоту можна виявити багато проблем, таких як іригація, різноманітність ґрунтів, шкідникові та грибкові зараження. Мультиспектральні зображення показують інфрачервоний вид, а також візуальний діапазон. Завдяки цій комбінації, фермери мають змогу побачити відмінності між здоровими та нездоровими рослинами, а це важко помітити неозброєним оком.

Таким чином, мультиспектральні зображення сприяють оцінці росту та виробництву врожаю. Крім того, періодично дрон може оглядати посіви на свій власний розсуд. Щотижневі, щоденні або навіть щогодинні фотографії відображають зміни, які відбуваються в культурах з плином часу, таким чином показуючи можливі "проблемні місця". Після їх виявлення фермер зможе покращити керування власним врожаєм та виробництвом.

Легальність в США[ред. | ред. код]

Після появи дронів у сільському господарстві в США, Федеральне управління цивільної авіації США заохочує фермерів використовувати цю нову технологію для моніторингу їхніх полів. Проте, після несподівано великого попиту на сільськогосподарські дрони, Федеральне управління цивільної авіації швидко відреклось від своєї позиції та впровадило нові правила та регуляції. Після випадків, коли дрони зіштовхувались з оприскуючими вертольотами, для Федерального управління цивільної авіації та Федерація американських фермерських бюро було необхідно узгодити регуляції, які зроблять використання дронів безпечним та ефективним. Незважаючи на те, що Американська федерація фермерських господарств хотіла б трохи скорегувати деякі зі своїх обмежень, які були запроваджені раніше, вони раді, що в сільськогосподарській промисловості можливе використання цієї нової техніки без турбувань про будь-які юридичні проблеми.

Безпека та етика[ред. | ред. код]

Різні компанії можуть випустити свої дрони на неконтрольовані ділянки для вивчення своїх конкурентів для ознайомлення зі станом врожаю та сільськогосподарської продукції. Такий сценарій може ставити під загрозу важливі таємниці компанії. Люди хочуть знати, що вони захищені та перебувають в безпеці, і відповідальність не впаде ні на фермера, ні на інших людей.

Використання сільськогосподарських дронів порушує певні етичні та соціальні питання. Однією перевагою є те, що дрони здатні належним чином моніторити та контролювати використання пестицидів. Це дозволяє мінімізувати вплив пестицидів на навколишнє середовище. Тим не менш, дрони не потребують дозволу на політ над чиєюсь власністю на висоті 130 м над рівнем моря. Вони можуть містити мікрофони та камери, що викликає занепокоєння щодо потенційного порушення конфіденційності та спричиняє опозицію дронів.

Використання в майбутньому[ред. | ред. код]

Існує великий потенціал для розвитку сільськогосподарських дронів. В той час, як технології постійно вдосконалюються, зображення полів має вдосконалюватись також. Згідно записаних дронами даних, фермери вміють аналізувати свої врожаї та приймати розумні рішення щодо того, як діяти, ураховуючи точну інформацію про врожай. Програми, які аналізують та корегують сільськогосподарську продукцію, мають потенціал на цьому ринку. Фермери запускатимуть дрони над своїми врожаями, безпомилково знаходитимуть проблему на конкретній ділянці та вживатимуть необхідних заходів для усунення проблеми. Це дасть фермеру час зосередитися на загальній картині замість витрачання часу на огляд посівів.