Терновий вінець Росії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Терновий вінець Росії»
Обкладинка книги "Терновий вінець Росії"
Автор Платонов Олег Анатолійович
Назва мовою оригіналу Терновый венок России
Країна Росія Росія
Мова російська
Тема Архивні дослідження історії російського народу.
Жанр історичне дослідження
Видавництво «Родник»
Тип носія друкована книга (тверда обкладинка)

«Терновий вінець Росії» (рос. Терновый венок России) — книжкова серія з семи книг письменника О. А. Платонова. Серія вийшла з благословення митр. Санкт-Петербурзького і Ладозького Іоанна (Сничева)[1].

Автор[ред. | ред. код]

Олег Анатолійович Платонов (народився 11 січня 1950 року у місті Свердловськ, РРФСР) — російський письменник, націоналіст, публіцист і громадський діяч. Автор конспірологічних і антисемітських публікацій, присвячених «жидомасонській змові». Активний ревізіоніст голокосту. Доктор економічних наук. Директор громадської організації «Інститут російської цивілізації».

Склад серії[ред. | ред. код]

1. «Заговор цареубийц». М., «Родник», 1996, 528 с.

2. Друга книга із серії «Терновий вінець Росії» «Микола II в секретному листуванні» заснована на справжньої секретному листуванні царської сім'ї і вводить читача в самий центр протиріч, у боротьбі яких вирішується доля Росії[2]. На думку автора в листах царського подружжя знаходять відображення змови, інтриги, вбивство близьких Царю людей, хоча головне в них не це, а безмежна любов до Росії, ніжна любов один до одного — світло любові протистоїть ненависті, що захлеснула Росію. Видання має словник царського оточення. М., «Родник», 1996, 800 с. /п., больш. формат/ ISBN 5-86231-154-8

3. В 1977 році надрукована третя книжка в 2-х томах із серії — «Історія російського народу в XX столітті»[3]. Книга має іменний покажчик до I та II томів історії Російського народу в XX столітті.

4. Книга «Тайна беззакония: иудаизм и масонство против Христианской цивилизации». — М., «Родник», 1998, 880 стор.

5. «Загадка Сионских протоколов». М., «Родник», 1999, 800 стор. Автор присвятив цю книжку вивченню загадковому документу XX століття — «Протоколів сіонських мудреців», який він вважає «узагальнюючим твором юдейсько-талмудичної думки» та «програмою таємної війни проти Християнської цивілізації». О.Платонов простежує більш ніж 2500-річний шлях розвитку ідеології Сіонських протоколів, від виникнення Талмуду і расової доктрини юдаїзму до створення сучасних юдейсько-масонських і сіоністських організацій світового панування, зокрема Ради з міжнародних відносин, Тристоронньої комісії, Більдербергського клубу, Світового Форуму. У книзі автор використовує матеріали Бернського процесу (він стверджує що вони раніше не публікувалися) і листування його учасників, які нібито підтверджують, що свідчення свідків та експертів, які оскаржували в суді справжність Сіонських протоколів, були фальсифіковані й заздалегідь оплачені юдейськими організаціями. Головними джерелами архівних матеріалів для цієї книги стали Державний архів Російської Федерації, Центр зберігання історико-документальної колекції (колишній Особливий архів СРСР), архів Свято-Троїцького монастиря (Джорданвілі, США) та архів Гуверівського інституту (Станфорд, США). Книга має словник «світової закуліси».

6. В книжці «Таємна історія масонства» з серії історико-архівних досліджень «Терновий вінець Росії» автор відкриває таємні і невідомі сторінки історії російського і зарубіжного масонства XVIII — XX століть. Автор друкує документи із секретних масонських сховищ Великого Сходу і Великої Ложі Франції, куди посилали свої звіти і матеріали російські масони. Через їх призму О.Платонов надає читачу свій погляд на багато подій вітчизняної та світової історії. Автор вважає масонство злочинним співтовариством. 2000. Изд. 3-е, испр. и доп. М., Русский Вестник, 2000, 912 с. /п., больш. формат/ History, ISBN 5-85346-040-4

Примітки[ред. | ред. код]