Фостер Провост

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фостер Провост
англ. Foster Provost
Діяльність письменник, викладач університету
Alma mater Університет Піттсбурга[1] і Університет Дюкейн
Науковий керівник Bruce G. Buchanand[1]
Заклад Нью-Йоркський університет
Сайт pages.stern.nyu.edu/~fprovost/

Фостер Провост  (англ. Foster Provost)  – професор та співробітник факультету NEC в Школі бізнесу Нью-Йоркського університету, де викладає програми MBA, бізнес-аналітики та наукових даних. Директор Ініціативи з науки про дані в Центрі технологій, бізнесу та інновацій Стерна Фубона. Має ступінь бакалавра з фізики та математики Університету Дюкейн, а також ступінь магістра наук й доктора філософії з області комп'ютерних наук Університету Піттсбурга. Засновник компанії з розробки програмного забезпечення «Detectica» (Нью-Йорк, США).[2]

Фостер Провост відомий своєю роботою з оцінки алгоритмів машинного навчання з використанням ROC-аналізу, а також працями з аналізу даних в соціальних мережах, з об'єднання людей і машинного навчання, машинного навчання для цільового маркетингу, інтернет-реклами та моніторингу активності.

За свої заслуги Провост отримав ряд престижних нагород. У тому числі:

  • Європейська дослідницька газета року 2017 (AIS & CIONET).[3]
  • Краща стаття в журналі «Information Systems Research» 2015 року.[4]
  • Нагорода «INFORMS Design Science» за маркетинг в соціальних мережах.
  • «IBM Faculty Awards» за видатні дослідження в області інтелектуального аналізу даних і машинного навчання (2009).
  • Президентська нагорода від NYNEX.
  • «Best Paper Awards» від конференції ACM SIGKDD в 1997, 2008 та 2012 роках,[5] і
  • Нагороди в щорічному конкурсі KDDCUP зі збору даних SIGKDD.[6]

Професор Провост входить до складу засновників п'яти стартапів, в тому числі Dstillery, Integral Ad Science (IAS), Everyscreen Media, Predicube і Detectica.

Також є співавтором (разом з Томом Фоусетом) книги «Data Science for Business», яка очолює списки бестселерів Amazon в області інтелектуального аналізу та моделювання даних.

Професор Провост є науковим консультантом Фонду ISI (присуджує премію Лагранжа), більше 6 років займав посаду головного редактора журналу «Machine Learning». Є членом редакційних колегій журналу досліджень машинного навчання (JMLR) і журналу «Data Mining and Knowledge Discovery» (DMKD / DAMI). Також був обраний членом-засновником Міжнародного товариства машинного навчання.

У 2019 році книгу Провоста - «Data Science для бізнесу. Як збирати, аналізувати і використовувати дані» - перекладено та опубліковано українською мовою (видавництвом «Наш Формат»).

Видання презентує основні принципи науки про дані, допомагає зрозуміти безліч методів з їх отримання задля покращення бізнесу.

Переклад українською[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Математичний генеалогічний проєкт — 1997.
  2. Science –, -Professor of Information Systems – Professor of Data; Director, re Meyer Faculty Fellow-; Center, Fubon; Analytics, Data; AI. NYU Stern - Foster Provost - Professor of Information Systems. www.stern.nyu.edu (англ.). Архів оригіналу за 2 травня 2019. Процитовано 2 травня 2019.
  3. International, CIONET. CIONET - What's next. www.cionet.com (англ.). Архів оригіналу за 3 травня 2019. Процитовано 2 травня 2019.
  4. Information Systems Research. pubsonline.informs.org. Архів оригіналу за 29 квітня 2019. Процитовано 2 травня 2019.
  5. KDD 2008: Awards. www.kdd2008.com. Архів оригіналу за 16 жовтня 2019. Процитовано 2 травня 2019.
  6. KDD Cup 2003 - Results. www.cs.cornell.edu. Архів оригіналу за 7 травня 2019. Процитовано 2 травня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]