Франческа Генна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Франческа Генна
Народилася 1967
Марсала
Країна  Італія
Діяльність мисткиня
Alma mater Флорентійська академія мистецтв
Знання мов італійська
Сайт francescagenna.carbonmade.com

Франческа Генна (нар. 1967, Марсала) — італійський графік і художник. [1]

Франческа Генна народилася в 1967 році в Марсалі, Сицилія, і почала займатися живописом на Accademia di Belle Arti di Venezia, а потім вивчала друкарську роботу в Scuola Internazionale per la Grafica d'Arte Il Bisonte у Флоренції. [2][3]

Генна почала виставляти в Італії в 1985 році. У 1990-х роках її гравюри були представлені на великих виставках у Німеччині, Швейцарії, Франції, Італії та США. Ранні роботи включають «Пейзаж», Тоскана (1993), надрукований на ручній роботі з широкими колодами. У 1998 році було проведено Деревознавство, Тоскана, надруковане на ручній роботі. Велика гравюра була створена методами акватинтів та сухих точок, вивчаючи текстуру разом із світлом і тіні.

Генна займала звання професора гравірувальної техніки в Accademia di Belle Arti di Palermo з 2001 року. З 2004 року її дослідницькі інтереси зосереджені на розробці екологічно-стійких методів травлення, теми, над якою вона широко публікувала та читала лекції, і на книжку художника як режим міжнародного, міждисциплінарного обміну. З колегою Карлою Горат, Генна заснувала Архіваріат ді-д'Артисти Хорт-Генни в Академії ді Белле-арт-ді-Палермо як сховище для книг художників, створених у зв'язку з програмами академії.

У 2003 році вона повернулася, щоб жити на Сицилії. Окрім двох опублікованих книг, вона широко читала лекції з презентаціями в Політехнічному університеті Валенсії (2010 р.), Accademia di Belle Arti у Римі (2013 р.) Та Академії образотворчого мистецтва, Нюрнберг (2016 р.).

Виставка фресок Франчески Генни була організована Асоціацією Італійської Архітектури та Критики в галереї Інтерно 14 у Римі у вересні 2016 року.

У 2013 році Франческа Генна отримала європейську премію за життєві пристрасті — La Seconda Luna. Це було визнано її дослідженнями та експериментами з стійкою гравіруванням.

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Landscape, Tuscany. Art of the Print. Процитовано 11 грудня 2018.
  2. A VENEZIA CON FRANCESCA GENNA PER ESPLORARE INSIEME IL MONDO DELL'INCISIONE SOSTENIBILE | 6 OTTOBRE. Navarraeditore.it (Italian) . Архів оригіналу за 1 грудня 2017. Процитовано 11 грудня 2018.
  3. Melasecca, Roberta. “Traces” di Francesca Genna (Italian) . presS/Tletter. Процитовано 11 грудня 2018.