Хуан Мануель Лопес (боксер, Пуерто-Рико)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хуан Мануель Лопес
зображення
Загальна інформація
Повне ім'я Хуан Мануель Лопес Рівера (ісп. Juan Manuel Lopez Rivera)
Прізвисько Хуанма (ісп. Juanma)
Громадянство Пуерто-Рико Пуерто-Рико
Народився 30 червня 1983(1983-06-30) (40 років)
Ріо-Пієдрас, Пуерто-Рико
Проживання Кахуас, Пуерто-Рико
Вагова категорія напівлегка (до 57,153 кг)
Стійка Шульга
Зріст 166 см.
Розмах рук 175 см.
Професіональна кар'єра
Перший бій 25 січня 2005
Боїв 43
Перемог 36
Перемог нокаутом 32
Поразок 6
Нічиїх 1

Хуан Мануель Лопес (ісп. Juan Manuel Lopez; 30 червня 1983, Ріо-Пиєдрас, Пуерто-Рико) — пуерториканський боксер-професіонал, виступає у легкій вазі. Чемпіон світу у другій легшій вазі за версією WBO (20082010) і напівлегкій вазі за версією WBO (20102011).

Любительська кар'єра[ред. | ред. код]

Лопес почав займатися боксом, коли йому було десять років. Він вигравав Пуерториканський національний чемпіонат 5 разів поспіль в період 2000-2004 років. Лопес представляв Пуерто-Рико на міжнародному рівні, виступаючи у ваговій категорії до 54 кг. У 2001 на Панамериканському чемпіонаті посів друге місце. У 2003 році виступив на Панамериканських іграх, організованих в Санто-Домінго. Взяв участь в літніх Олімпійських іграх 2004, що відбувалися в Афінах. Любительський рекорд Лопеса склав 126 перемог і 24 поразки.

Професіональна кар'єра[ред. | ред. код]

Дебютував Хуан Мануель Лопес в січні 2005 года.

Лопес — Понсе I[ред. | ред. код]

У червні 2008 року Лопес вийшов на ринг проти чемпіона світу у другій легшій вазі за версією WBO мексиканця Даніеля Понсе. В середині 1-го раунду Лопес провів зустрічний хук в щелепу і мексиканець, захитавшись, впав на підлогу. Він піднявся на рахунок 5. Лопес кинувся його добивати. Чемпіон спробував піти на захист, але довго простояти на зміг. Лопес загнав його в кут і провів серію точних хуків в щелепу. Понсе де Леон звалився на канвас. Він ледве встав, але тут же впав на канати. Рефері припинив відлік і зупинив бій. Хуан Мануель став новим чемпіоном WBO.

Лопес — Фігуероа[ред. | ред. код]

У жовтні 2008 року Лопес зустрівся з мексиканцем Сесаром Фігуероа . Обидва боксери почали бій обережно, тримаючись на дистанції. На початку 1-го раунду Лопес пробив лівий крос в голову і відразу ж лівий хук в щелепу. Мексиканець звалився на підлогу. Потім він сів на коліна, але так і не зміг піднятися на рахунок 10. Рефері зафіксував нокаут. За весь бій обидва боксери на двох провели всього два точні удари, які і привели до нокауту.

Лопес — Медіна[ред. | ред. код]

У вересні 2008 року відбувся бій між Хуаном Мануелем Лопесом і аргентинцем Сержіо Мануелем Медіною . На початку 1-го раунду Лопес притиснув супротивника до канатів і викинув серію ударів по корпусу. Медіна постояв трохи в глухій обороні, після чого опустився на підлогу. Він піднявся на рахунок 6. Лопес відразу ж притиснув супротивника до кута і провів серію хуків в голову. Медіна знову опустився на підлогу. Він піднявся на рахунок 3. Лопес знову почав його добивати. Аргентинець притулився в канатах і зрідка відповідав. В середині 1-го раунду пуерториканець знову провів серію ударів у корпус. Претендент знову опустився на підлогу. Рефері припинив бій, не відкриваючи рахунок. Медіна рішення не оскаржував. Коментатори HBO назвали перемогу легкою. Поєдинок проходив в рамках шоу, організованого телеканалом HBO, головною подією якого був бій Менні Пак'яо — Оскар Де Ла Хойя.

У 2010 році Хуан піднявся в напівлегку вагу.

23 січня 2010 виграв титул чемпіона світу за версією WBO в напівлегкій вазі в бою з Стівеном Луевано.

Лопес — Салідо I[ред. | ред. код]

У 2011 році програв титул мексиканцю Орландо Салідо. Бій розпочинався спокійно - суперники не хотіли ризикувати. У 4 раунді Салідо почав пресингувати Лопеса, а у 5 надіслав його у важкий нокдаун. У 7 раунді Лопес доклав всіх зусиль, щоб здобути дострокову перемогу, але у 8 раунді Салідо зачепив Лопеса і вже не відпустив, забиваючи в куті рингу, поки рефері не зупинив бій.[1]

Лопес — Салідо II[ред. | ред. код]

У 2012 році Лопес намагався повернути титул в реванші проти Салідо, але знов програв. Салідо знов святкував дострокову перемогу, на цей раз у 10 раунді видовищного і насиченого подіями поєдинку. У 5 раунді Орландо вдалося потрясти Хуана, але в наступному епізоді він сам опинився у нокдауні. А у 10 раунді Лопес пропустив аперкот і опинився у важкому нокдауні. Він зумів піднятися, але рефері вирішив за доцільне зупинити бій.[2]

Лопес — Гарсія[ред. | ред. код]

15 червня 2013 року в чемпіонському бою у тій же ваговій категорії Хуан програв бій за вакантний пояс WBO Майкі Гарсії. Чемпіонський пояс Гарсія втратив на зважуванні, коли не зумів вкластись в ліміт напівлегкої категорії. В бою Майкі з перших секунд почав активно використовувати джеб, а в 2 раунді зумів надіслати Лопеса в нокдаун. У 3 раунді Лопес терпів атаки Гарсії практично не контратакуючи, а у 4 раунді пропустив цілу серію акцентованих ударів, після якої опинився в нокдауні і , незважаючи на те, що зумів піднятися з настилу рингу, не мав сил для продовження бою.[3]

Лопес — Понсе II[ред. | ред. код]

15 березня 2014 року Лопес знову переміг нокаутом Даніеля Понсе. Їх другий бій був не набагато довший за перший. Вже у другому раунді Даніелю вдалося надіслати Хуана в нокдаун, але коли він кинувся добивати, Лопес піймав його контрударом, важко звалившим Понсе в нокдаун. Спроба мексиканця протриматися до кінця раунду була невдалою. Після ще одного нокдауна і послідувавшого за цим побиття рефері зупинив бій.[4]

Лопес — Варгас[ред. | ред. код]

12 липня 2014 року Лопес зазнав поразки в бою з непереможним мексиканцем Франсіско Варгасом (20-0-1, 14 КО). Варгас мав перевагу у перших двох раундах, а у третьому надіслав Лопеса в нокдаун. Гонг на перерву врятував Хуана від нокауту, але в перерві кут пуерториканця вирішив припинити бій.[5]

Лопес — Куеллар[ред. | ред. код]

11 вересня 2014 року Лопес прийняв бій в напівлегкій вазі з "тимчасовим" чемпіоном WBA Хесусом Куелларом, але і тут йому не пощастило. Аргентинець просто задавив його ударною потужністю. Вже в другому раунді Куеллар провів серію з бокових ударів, зваливши Лопеса на настил, після чого представники команди пуерториканця вискочили на ринг, щоб приводити свого бійця до тями.[6]

Ця поразка стала п'ятою для Лопеса в кар'єрі і п'ятою достроковою у дев'яти останніх поєдинках.

Лопес — Васкес[ред. | ред. код]

Більше ніж через два роки Лопес повернувся в ринг. 29 жовтня 2016 року в Сан-Хуані, Пуерто-Рико Лопес зустрівся в бою з співвітчизником Вільфредо Васкесом-молодшим. Бій, в якому Хуан переміг технічним нокаутом у 11 раунді, навряд чи запам'ятався б вболівальникам, якби після нокауту Васкеса Лопес не побіг у кут противника, де зіткнувся з його тренером Альбертом Рівера. І після кількох реплік між ними в ринзі розпочався новий бій, в якому один (Рівера) був без рукавиць. Забіяк розняли, а пізніше професіональна боксерська комісія провела розслідування інциденту і дискваліфікувала Лопеса на 6 місяців, оштрафувавши при цьому ще й на 1000 $. Іншого учасника бійки Ріверу оштрафували на 500 $.[7]

У 2018 році Лопес програв співвітчизнику Джейсону Велесу, за традицією достроково.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Орландо Салидо нокаутировал «Хуанму» Лопеса!. fightnews.ru (рос.). Архів оригіналу за 10 листопада 2019. Процитовано 10 листопада 2019.
  2. Салидо снова остановил Лопеса (видео) - Мировой бокс - Новости бокса - BOXNEWS.com.ua. www.boxnews.com.ua. Архів оригіналу за 22 жовтня 2019. Процитовано 10 листопада 2019.
  3. Бокс. Победа не принесла Гарсии титула. news.sportbox.ru (рос.). 16 червня 2013. Архів оригіналу за 10 листопада 2019. Процитовано 10 листопада 2019.
  4. iSport.ua (16 березня 2014). Лопес в драке реваншируется у Понсе Де Леона. iSport.ua. Архів оригіналу за 10 листопада 2019. Процитовано 10 листопада 2019.
  5. Варгас заставил Лопеса отказаться от продолжения боя. www.championat.com (рос.). Архів оригіналу за 3 грудня 2019. Процитовано 3 грудня 2019.
  6. iSport.ua (12 вересня 2014). Хуанма Лопес опять проигрывает нокаутом. iSport.ua. Архів оригіналу за 10 листопада 2019. Процитовано 3 грудня 2019.
  7. Хуан Мануэль Лопес и тренер Вильфредо Васкеса проведут бой. AllBoxing.ru - Все новости бокса, MMA, бои на видео (рос.). 4 березня 2017. Архів оригіналу за 4 грудня 2019. Процитовано 4 грудня 2019.

Професійні титули в боксі[ред. | ред. код]

Спортивні позиції
Попередник:
Понсе де Леон, Даніель
Чемпіон WBO в другій легшій вазі.
7 червня 2008-23 січня 2010
Звільнений
Наступник:
Вілфредо Васкес молодший
Попередник:
Стівен Луевано
Чемпіон WBO в напівлегкій вазі.
23 січня 2010-16 квітня 2011
Наступник:
Орландо Салідо
Попередник:
Лиам Уолш
Чемпіон WBO International в другій напівлегкій вазі.
25 березня 2014-12 червня 2014
Наступник:
Франсіско Варґас


Посилання[ред. | ред. код]