Церква Пресвятої Євхаристії (Яструбове)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Церква Пресвятої Євхаристії (Яструбове)

Тип церква
Країна  Україна
Розташування Яструбове
Конфесія УГКЦ
Будівництво 2001

CMNS: Церква Пресвятої Євхаристії у Вікісховищі

Церква Пресвятої Євхаристії в Яструбовому — парафія і храм греко-католицької громади Козлівського деканату Тернопільсько-Зборівської архієпархії Української греко-католицької церкви в селі Яструбове Тернопільського району Тернопільської области.

Історія церкви[ред. | ред. код]

Парафію Пресвятої Євхаристії утворено 3 липня 1994 року. Храм збудовано 21 листопад 2001 року. До 2001 року парафіяни відвідували богослужіння в церкві села Купчинці.

Архітектор храму — А. Водоп'ян; фундатори — Євстахій Костів, Олег Рогаль; жертводавці — жителі с. Яструбово; автори іконостасу — Йосип Іваночко, Володимир Слободян (м. Івано-Франківськ); іконостас виготовлено у 2007; храм не розписано.

Церкву освятив єпископ Тернопільсько-Зборівської єпархії Михаїл Сабрига у 2001 році. Після освячення парафіяни ходять на богослужіння до власного храму.

У 2004 році єпископську візитацію парафії здійснив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. 7 квітня 2011 року він також здійснив візитацію вже як правлячий архиєрей Тернопільсько-Зборівської єпархії.

На парафії діють: Марійська та Вівтарна дружини, спільнота «Матері в молитві», братство Матері Божої Неустанної Помочі, братство Вервиці, молодіжна спільнота.

На території парафії є хрест, встановлений 7 липня 2013 року з нагоди проведення Святої місії.

Власність парафії — храм Пресвятої Євхаристії та новозбудований парафіяльний будинок.

Парохи[ред. | ред. код]

  • о. Омелян Кобель (2001—2003),
  • о. Олег Довбенко (з 30 листопада 2003).

Джерела[ред. | ред. код]