Я її добре знав

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Я її добре знав
італ. Io la conoscevo bene
Жанр драма
Режисер Антоніо П'єтранджелі
Продюсер Турі Вазіле[it]
Сценарист Руджеро Макарі[it]
Етторе Скола
Антоніо П'єтранджелі
У головних
ролях
Стефанія Сандреллі
Жан-Клод Бріалі
Уго Тоньяцці
Ніно Манфреді
Оператор Армандо Нануцці
Композитор Бенедетто Гілья
П'єро Піччоні
Художник Maurizio Chiarid
Дистриб'ютор Titanus[d]
Тривалість 97 хв.
Мова італійська
Країна Італія Італія
Франція Франція
Рік 1965
IMDb ID 0060545
Рейтинг IMDb: 7.6/10 stars
CMNS: Я її добре знав у Вікісховищі

«Я її добре знав» (італ. Io la conoscevo bene) — італійський фільм режисера Антоніо П'єтранджелі 1965 року. Фільм був внесений до списку 100 італійських фільмів, які потрібно зберегти (100 film italiani da salvare), від післявоєнних до вісімдесятих років.

Сюжет[ред. | ред. код]

Молода і гарна селяночка Адріана Астареллі (Стефанія Сандреллі) переїжджає до Рима щоб знайти свій шлях у світі акторів, журналістів та манекенниць. Вона наївна, неосвічена і живе навіть не днем, а хвилиною, щедро даруючи свою любов за порухом серця. Незабаром у неї з'являється сумнівна порадниця, яка хоче зробити з неї фотомодель і вводить її до кола фотографів та дизайнерів. Та поступово через підлість і приниження Адріана починає усвідомлювати істинну природу цього блискучого шоу.

Ролі виконують[ред. | ред. код]

Навколо фільму[ред. | ред. код]

  • Міст, який видно з вікна Адріани у кінці фільму, є міст Тестаччо над рікою Тибр у Римі, що з'єднує XX район Риму Тестаччо з залізничним вокзалом Трастевере. Адреса помешкання Адріани: Lungotevere Portuense (бульвар, що проходить уздовж річки Тибр у Римі), 158, 00153 Roma, Італія.
  • У фінальній сцені фільму звучить популярна у 1965 році безжурна мелодія танцю летка-єнка (Letkis), який був створений на початку 1960-х років фінським композитором Рауно Лехтіненом[fi]. Грамплатівки з мелодією танцю вийшли в 92 країнах світу.

Нагороди[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]