3-й Гоголівський провулок (Житомир)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
3-й Гоголівський провулок
 Україна
Населений пункт Житомир
Місцевість Привокзальний — Путятинка
Район Корольовський
Історичні відомості
Назва на честь Микола Гоголь
Загальні відомості
Протяжність 200 м
Поштові індекси 10001
Інфраструктура
Забудова садибна житлова
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap r14942595 2692156 ·R (Житомир)
Мапа
Мапа

3-й Гоголівський провулок — провулок у Корольовському районі Житомира. Назва на честь письменника Миколи Гоголя походить від назви вулиці, з якої провулок бере початок — Гоголівської.

Розташування[ред. | ред. код]

Провулок розташований у привокзальній частині міста[1], в історичному районі Путятинка. З'єднує вулиці Гоголівську та Бориса Тена. Перетинається з провулком Академіка Слуцького.

Історія[ред. | ред. код]

Провулок та його забудова сформувалися у 1950-х роках. Початок провулка формувався на основі старого путівця, що з'єднував приміські хутори та землеволодіння на берегах річки Путятинки зі шляхом на Вацків (Вацківським провулком). Отримав назву (чинну) в 1957 році.

До 1980-х років провулок був довшим — прямував на південний схід від перехрестя з вулицею Бориса Тена. У 1980-х роках в ході будівництва нового мікрорайону забудову ділянки провулка південніше вулиці Бориса Тена знесено та облаштовано прибудинкову територію багатоквартирного будинку № 104 по вулиці Бориса Тена.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Мокрицький Г.П. (2003). Всі вулиці Житомира: Топографічний і топонімічний довідник. Житомир: Волинь. ISBN 966-690-030-0.

Джерела[ред. | ред. код]