Aplysina archeri

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Aplysina archeri

Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Губки (Porifera)
Клас: Звичайні губки (Demospongiae)
Ряд: Verongida
Родина: Aplysinidae
Рід: Aplysina
Вид: A. archeri
Aplysina archeri
(Higgin, 1875)
Синоніми
* Luffaria archeri Higgin, 1875
  • Verongia archeri (Higgin, 1875)
Посилання
Вікісховище: Aplysina archeri
Віківиди: Aplysina archeri
NCBI: 289390

Aplysina archeri — вид губок родини Aplysinidae.[1] Поширений в західній частині Атлантичного океану: у Карибському морі, на Багамах, біля узбережжя Флориди та острова Бонайре.

Опис[ред. | ред. код]

Утворює довгу циліндричну трубчасту структуру, заввишки до 1,5 м і завтовшки до 8 см. Росте групами до 20 трубок, хоча трапляються і поодинокі губки[2]. Трубки бувають різних кольорів, включаючи лавандовий, рожевий, сірий і коричневий.

Спосіб життя[ред. | ред. код]

Харчується мікроскопічним планктоном і детритом, фільтруючи їх з води. Розмножується як безстатевим, так і статевим способом. Ці губки ростуть сотні років і не припиняють рости, поки не вмирають.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. WoRMS (2022). Van Soest RW, Boury-Esnault N, Hooper JN, Rützler K, de Voogd NJ, de Glasby BA, Hajdu E, Pisera AB, Manconi R, Schoenberg C, Janussen D, Tabachnick KR, Klautau M, Picton B, Kelly M, Vacelet J (ред.). Aplysina archeri (Higgin, 1875). World Porifera database. World Register of Marine Species.
  2. Marine Species Identification Portal : Stove-pipe sponge - Aplysina archeri. species-identification.org. Архів оригіналу за 25 лютого 2019. Процитовано 31 січня 2016.