Big Red

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Big Red
Дата створення / заснування 1975
Зображення
Країна походження  США

Big Red — жувальна гумка зі смаком кориці, випущена компанією William Wrigley Jr. у 1975 році. Big Red був доступний у Великій Британії та Ірландії в середині-кінці 1990-х років, але більше не доступний там.[1][2] Це популярний сувенір для відвідувачів Сполучених Штатів з Ірландії або Великобританії.

Big Red також був випущений в Австралії на початку або в середині 1980-х, але був припинений там наприкінці 1980-х.

Він був перевиданий у 2004 році, і знову в кінці 2007 року. Він також доступний у Мексиці, Люксембурзі, Бельгії, Латвії, Норвегії, Польщі, Словенії, Новій Зеландії та деяких частинах Швеції; гумка, що продається в Німеччині, Норвегії та Польщі, не червона, а біла. Він має бути гострим на смак. Незважаючи на те, що це не гумка без цукру, у 2003 році в Сполучених Штатах Wrigley's замінила частину цукру аспартамом і Ace K, обидва штучні підсолоджувачі.

Пісня «Big Red»[ред. | ред. код]

Як і його дочірній продукт, Juicy Fruit, Big Red мав власний комерційний джингл під назвою Kiss a Little Longer, який використовувався з 1977 по 1998 рік. Пісню написав Пітер Кофілд із Sunday Productions у Нью-Йорку, а виконав її Райан Деверо. Багато рекламних роликів зображували пари, які пристрасно цілувалися в романтичній обстановці протягом надзвичайно тривалого часу, завжди включаючи одного цілувальника, який потім повинен переслідувати свою поїздку.

Пізніше ця комерційна формула була спародійована кількома телевізійними шоу, включаючи Saturday Night Live. У серпні 2008 року компанія Wrigley об'єдналася з популярним автором пісень Ne-Yo, щоб оновити класичний джингл. У лютому 2010 року Verizon Wireless перепрофілював класичний джингл для телевізійної кампанії з галузевим псевдонімом компанії «Big Red» (посилання на колір логотипа компанії).[3]

У масовій культурі[ред. | ред. код]

Великий Червоний згадувався у фільмі 2006 року «Ночі Талладеги: Балада про Рікі Боббі» в титрах, де Рікі Боббі (його грає Вілл Феррелл) вимовляє фразу «Я Рікі Боббі, якщо ти не жуєш Big Red, тоді до біса».

Великий Червоний також з'являється у другому епізоді потокового серіалу Marvel Studios WandaVision. В епізоді, що відбувається в 1960-х роках, Vision дають шматок жувальної гумки Big Red. Однак Big Red не був представлений до 1975 року.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Wrigley's UK brand list. Wrigley.com. 19 травня 2017. Процитовано 19 травня 2017.
  2. Wrigley's US brand list. Wrigley.com. 19 травня 2017. Процитовано 19 травня 2017.
  3. Verizon does Big Red, De Beers ad parodies

Посилання[ред. | ред. код]