Elita Sport

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Elita Sport — українська гоночна команда, створена в Дніпропетровську в 1998 році. Бере участь в національних чемпіонатах України з ралі та кросу[en]. Чемпіон України з ралі 2012 року.

Історія[ред. | ред. код]

Гоночну команду Elita Sport було створено в Дніпропетровську в 1998 році на базі міського автомобільного клубу з метою популяризації та розвитку автоспорту в Україні. У 2004 році команда змінила назву на «Concord Racing Team» і була першою приватною автоспортивною командою України, але невдовзі знову повернулася до старої назви «Elita Sport».

В даний момент в автомобільного клубу є належна база для підготовки спортсменів, тренерів та суддів. Команда має власний спортивно-технічний центр, введений в експлуатацію на початку 2000 року. Він оснащений спеціальним інструментом і устаткуванням для підготовки та обслуговування спортивної техніки. Технічний персонал команди володіє багаторічним досвідом та інженерними знаннями в галузі форсування і доведення двигунів, трансмісій і ходової частини. Це дозволяє команді створювати справді чемпіонські автомобілі.

Досягнення[ред. | ред. код]

Протягом спортивних сезонів 19982005 років Elita Sport брала участь в автомобільних змаганнях з автокросу та кільцевих гонок, що принесло команді серію перемог. Не пропустивши протягом цих років жодного етапу, які проводилися в обох чемпіонатах, спортсмени команди ставали або переможцями, або призерами змагань. Не раз під час нагородження всі три перші місця на подіумі займали спортсмени Elita Sport.

Починаючи з 2006 року команда постійно бере участь в національних змагання з ралі, серед яких Чемпіонат України та Кубок Лиманів.

«Золотий сезон»[ред. | ред. код]

Сезон 2012 року став найуспішнішим за понад десятирічне існування команди. Спортсмени Elita Sport стали переможцями чемпіонату України з ралі в командному заліку. Також члени команди записали на свій рахунок й особисті перемоги у двох класах: міжнародному класі 5 та національному класі У4000. Трьома титулами за один сезон до цього могла похвалитися лише легендарна MacCoffee Rally Team за часів, коли в її складі виступали виступали Олександр Салюк-старший та Олександр Салюк-молодший. Як говорять фахівці, «вся статистика команди в сезоні 2012 року — не що інше, як підручник для раліста-початківця».

До складу команди, який виборов нагороди 2012 року, входили:

Посилання[ред. | ред. код]