Icewind Dale II

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Icewind Dale 2)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Icewind Dale II
Розробник Black Isle Studios
Видавець
Дистриб'ютор Wizards of the Coast і Good Old Games[1]
Жанр(и) Комп'ютерна рольова гра
Платформа Microsoft Windows
Дата випуску
Режим гри багатокористувацька гра, однокористувацька гра і кооперативний режим
Вік. обмеження

ESRB: TTeens
USK: 12+
Pan European Game Information: 11+

OFLC: M15+
Творці
Ігродизайнер(и) Джош Сойєр
Композитор(и) Інон Зур
Технічні деталі
Рушій Infinity Engine
Носій 2 CD-ROM
Icewind Dale[d]
Попередня гра Icewind Dale: Heart of Winter

Icewind Dale II (укр. Долина крижаного вітру II) — рольова відеогра, розроблена Black Isle Studios та випущена у вересні 2002 року. Дія гри розгортається в Долині крижаного вітру — північно-західному регіоні Забутих королівств (англ. Forgotten Realms) — навколо міста Таргос, одного із Десяти міст. Через тридцять років після подій, що відбулися в першій частині, над північчю та Десятьма містами нависла нова загроза — бути відрізаними від решти світу.

Геймплей[ред. | ред. код]

Рольова система[ред. | ред. код]

Див. Характеристики персонажа в Dungeons & Dragons

Створення персонажа[ред. | ред. код]

У Icewind Dale II дається можливість керувати групою найманців, в якій може бути від 1-го до 6-ти чоловік. Для кожного з членів групи вибирається стать, раса, клас, характер, здібності, вміння, зовнішність та ім'я.

У кожної раси є свої переваги та недоліки (наприклад, підвищена спритність у Халфінгів та сонячна сліпота у Дроу). Клас визначає спрямованість персонажа та навички, якими він буде користуватися надалі. Характер або світогляд персонажа визначає його моральні та етичні норми і, як наслідок, манеру спілкування з оточуючими. Здібності — це основні характеристики персонажа (сила, спритність, конституція, інтелект, мудрість та харизма). Уміння — особливі навички, які знадобляться персонажу під час гри. До них, наприклад, відносяться знешкодження пасток, дипломатія та алхімія.

Розвиток персонажа[ред. | ред. код]

За виконання завдань та вбивство монстрів група отримує досвід, за який дається рівень. При прокачуванні рівня дається можливість розподілити очки, підвищивши свої здібності та вміння. Потрібно з великою увагою підходити до розподілу очок — їх мало, а умінь багато і не всі вони можуть бути важливими для цього персонажа.

Нове в грі[ред. | ред. код]

  • Гра заснована на 3-ій редакції правил Dungeons & Dragons.
  • З'явилися нові класи персонажів: Варвар, Чарівник та Монах.
  • Нові раси і субраси: Дроу та Напіворки, кожна зі своїми унікальними особливостями.
  • Понад триста магічних заклинань.
  • Модифікована версія рушія Infinity Engine.

Рецензії[ред. | ред. код]

Icewind Dale II отримала загалом позитивні відгуки. Game Informer назвав її "однією з найкращих рольових ігор, коли-небудь випущених для ПК", а GameSpot — "просто чудовою рольовою грою".[2] Однак PC Format сказав, що "вона не надихає і не надихає, ставить перед собою вузьку задачу і виконує її неефектно".

Музика[ред. | ред. код]

Композитор — Інон Зур (Inon Zur).

У лютому 2003 року його саундтрек для Icewind Dale II силами Game Audio Network Guild був номінований на «Найкраща музика 2002», а Game Industry News номінровало його музику на звання «Найкращий саундтрек 2002».[13]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Good Old Games — 2008.
  2. Icewind Dale II. GameSpot (англ.). Процитовано 9 травня 2023.
  3. Icewind Dale II — Overview — allgame. Allgame (англійською) . Архів оригіналу за 16 лютого 2012. Процитовано 2 листопада 2011.
  4. Chris Anderson. (12 вересня 2002). PC Review: Icewind Dale II Review — ComputerAndVideoGames.com. PC Zone Magazine (англійською) . ComputerAndVideoGames. Архів оригіналу за 16 лютого 2012. Процитовано 2 листопада 2011.
  5. Greg Kasavin. Icewind Dale II: Collector's Edition Review, Icewind Dale II: Collector's Edition PC Review — GameSpot.com. GameSpot (англійською) . Архів оригіналу за 16 лютого 2012. Процитовано 2 листопада 2011.
  6. William Abner. (27 серпня 2002). GameSpy: Icewind Dale II — Page 1. GameSpy (англійською) . Архів оригіналу за 16 лютого 2012. Процитовано 2 листопада 2011.
  7. Barry Brenesal. (5 вересня 2002). Icewind Dale II Review — PC Review at IGN. IGN (англійською) . Архів оригіналу за 16 лютого 2012. Процитовано 2 листопада 2011.
  8. Сергій Галенкін. крижинка // Домашній ПК : журнал. — 2002. — № 11. — С. 110.
  9. Андрій Александров. (4 листопада 2002). Огляд гри Icewind Dale 2, рецензія Icewind Dale 2. Ігроманія. Архів оригіналу за 16 лютого 2012. Процитовано 4 листопада 2011.
  10. Icewind Dale II: Collector's Edition for PC — GameRankings. GameRankings (англійською) . Архів оригіналу за 16 лютого 2012. Процитовано 4 листопада 2011.
  11. Icewind Dale II: Collector's Edition for PC Reviews, Ratings, Credits, and More at Metacritic. Metacritic (англійською) . Архів оригіналу за 16 лютого 2012. Процитовано 4 листопада 2011.
  12. Icewind Dale II for Windows (2002) — MobyGames. MobyGames (англійською) . Архів оригіналу за 16 лютого 2012. Процитовано 4 листопада 2011.
  13. RPGPlanet - News, Screenshots, Previews, Reviews, Guides. web.archive.org. 15 березня 2013. Архів оригіналу за 15 березня 2013. Процитовано 9 травня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]