Macron

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Macron
італ. Macron
Тип Корпорація
Форма власності акціонерне товариство
Галузь одяг
Гасло Work hard, play harder
Засновано 1971
Штаб-квартира Вальзамоджа
Продукція спортивний одяг
Дочірні компанії Тяньцзінь
www.macron.com
CMNS: Macron у Вікісховищі

Macron (вимовляється як «Макрон») — промислова італійська компанія, що спеціалізується на випуску спортивного одягу та взуття. Головний офіс компанії знаходиться в невеликому містечку Креспеллано, недалеко від адміністративного центру провінції Болоньї.

Історія[ред. | ред. код]

Компанія Macron була заснована в 1971 році як дистриб'ютор американських спортивних брендів в Італії. До 1994 року діяльність компанії була зосереджена на імпорті спортивної продукції з США. Значне розширення компанії відбулося в 1994 році і збіглося з переїздом головного офісу в Креспеллано[1] .

З 1994 року компанія зайнялася виробництвом продукції під власним брендом, і в 2001 році підписала перший спонсорський контракт з італійським футбольним клубом «Болонья»[1]. У 2005 році компанія вийшла за межі внутрішнього ринку[1].

У 2014 році між Macron і англійським футбольним клубом «Болтон Вондерерз» був підписаний контракт про іменування домашньої арени клубу назвою «Макрон Стедіум», назва залишалась за ареною до серпня 2018 року[1].

Починаючи з 2012 року, компанія була технічним спонсором таких клубів: «Арсенал» (Тула)[2], «Архентінос Хуніорс», «Сток Сіті», «Мюнхен 1860», «Наполі», «Лаціо», «Спортінг Лісабон», «Мальорка», «Реал Бетіс» і багатьох інших[1].

Крім екіпіровки футбольних клубів, компанія постачає обладнання для команд з бейсболу, баскетболу, волейболу, футзалу, гандбол, регбі. Має спонсорські контракти з рядом національних збірних і професійних клубів з перерахованих вище ігрових видів спорту[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д Staff (24 квітня 2014). Macron who? Bolton Wanderers' new stadium sponsor is one of Europe’s top sportswear companies. The Bolton News. Архів оригіналу за 3 грудня 2018. Процитовано 4 січня 2019.
  2. «Євроспорт» розкритикував Macron і камуфляж тульського «Арсеналу» | Тульський футбол. Архів оригіналу за 28 березня 2019. Процитовано 4 січня 2019.
  3. Sponsorship. Архів оригіналу за 8 квітня 2019. Процитовано 4 січня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]