Marshall Amplification

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Marshall Amplification
Тип бізнес
компанія-виробник музичних інструментівd і підприємство
Форма власності акціонерне товариство
Засновано 1962
Засновник(и) Джим Маршалл
Штаб-квартира Лондон і Велика Британія
Продукція Гітарний підсилювач
навушники
акустична система
marshall.com
CMNS: Marshall Amplification у Вікісховищі
3 x 6 стек з гітарних кабінетів на головній сцені Tuska Open Air в 2008. Цей стек належить Jeff Hanneman з гурта Slayer.

Marshall Amplification — англійська компанія з виробництва музичних звукових підсилювачів і акустичних систем, заснована Джимом Маршаллом в 1962 році. Підсилювачі Marshall загальновідомі та дуже популярні серед гітаристів. В наші дні вигляд та звук маршалловського стеку є канонічним образом в популярній культурі. Спочатку підсилювачі Marshall створювались як пряма копія підсилювачів Fender, але скоро додали характерних рис, які зробили їх сприятливими для гітаристів, що шукають більш важкий звук.

Історія[ред. | ред. код]

Джим Маршалл вперше спробував себе в бізнесі на початку 60-х років за маленькою крамницею в Hanwell, Лондон, торгуючи барабанами, цимбалами та аксесуарами для барабанів. Джим Маршалл також викладав гру на барабанах. За словами Джима, Річі Блекмор, Піт Тауншенд та інші гітаристи часто заходили в крамницю та питали чому Джим не продає чи виготовляє обладнання для гітар.[1] Пізніше Marshall Ltd. розширилось та почало продаж гітар та підсилювачів, найвидатнішими з яких на той час були підсилювачі від Fender імпортовані з Америки. Вони були дуже популярні серед гітаристів та бас-гітаристів, але також дуже дорогими, це наштовхнуло Джима Маршалла на думки про виготовлення подібної продукції за меншу ціну.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Jim Marshall Interview. Архів оригіналу за 13 грудня 2010. Процитовано 29 липня 2008.

Ресурси Інтернету[ред. | ред. код]