Microleo

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Microleo
Період існування: ранній міоцен
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Інфраклас: Сумчасті (Marsupialia)
Ряд: Diprotodontia
Родина: Thylacoleonidae
Рід: Microleo
Вид:
M. attenboroughi
Біноміальна назва
Microleo attenboroughi
Gillespie, Archer, Hand 2016

Microleo attenboroughi — дуже невеликий вид сумчастих родини тилаколеонідів з раннього міоцену в Австралії, який мешкав у вологому лісі, який панував у Ріверслі ≈ 18 мільйонів років тому. Рід Microleo наразі відомий за зламаним піднебінням і двома шматочками щелепи, що містять деякі зуби і корені, які відповідають тим, що трапляються в інших видів тилаколеонідів. Він був знайдений у відкладеннях раннього міоцену на місцевості скам'янілостей Ріверслі в Квінсленді, який вважається одним з найбільш значущих палеонтологічних пам'яток. Названий на честь натураліста Девіда Аттенборо в знак вдячності за його підтримку в переліку його спадщини. Анатомія Microleo припускає, що рід є базальним для всіх відомих тилаколеонідів.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Gough, Myles. Kitten-sized extinct 'lion' named after David Attenborough. BBC News. British Broadcasting Corporation. Процитовано 29.08.2016.
  • Gillespie, Anna K.; Archer, Michael; Hand, Suzanne J. (2016). A tiny new marsupial lion (Marsupialia, Thylacoleonidae) from the early Miocene of Australia (PDF). Palaeontologia Electronica. Palaeontological Association. 19 (2.26A): 1—26. Процитовано 29.08.2016.
  • Smith, D. (24.08.2016). Hello kitty: extinct mini marsupial lion named after Sir David Attenborough. UNSW Newsroom: science and tech. University of New South Wales.