Micronycteris giovanniae

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Micronycteris giovanniae
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Листконосові (Phyllostomidae)
Рід: Micronycteris
Вид:
M. giovanniae
Біноміальна назва
Micronycteris giovanniae
Baker & Fonseca, 2007

Micronycteris giovanniae — вид родини листконосові (Phyllostomidae), ссавець ряду лиликоподібні (Vespertilioniformes, seu Chiroptera).

Етимологія[ред. | ред. код]

Micronycteris: дав.-гр. μικρός — «малий», дав.-гр. νυκτερίς — «кажан»; видовий епітет вшановує поета Ніки Джованні (Niki Giovanni) та його поезію.

Класифікація та еволюційні відносини[ред. | ред. код]

Генетично M. giovanniae відрізняється від інших видів роду варіацією в генах цитохрому по FGB-I7. M. giovanniae є сестринський таксоном комплексу видів, який містить також Micronycteris matses, Micronycteris megalotis, Micronycteris microtis.

Морфологія[ред. | ред. код]

Тварина невеликого розміру, із загальною довжиною 71 мм, довжина передпліччя 37 мм, довжина хвоста 16 мм, довжина вух 21 мм і маса до 8,6 гр. Шерсть довга. Спинна частина сірувато-коричневого кольору, черевна частина жовтувато-коричневого кольору. Рило подовжене, лист носа добре розвинений. Вуха великі, овальні, коричнево-сірі. Мембрани крил чорно-бурі.

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Цей вид відомий тільки по одному дорослому самцю, захопленому в 2001 році в Сан-Лоренцо, в провінції Есмеральдас, у крайній північній частині Еквадору, і тепер зразок зберігається в Музеї зоології Папського університету Еквадору з номером реєстрації QCAZ 7200. Він живе в лісах.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Цей вид, будучи виявлений лише недавно, досі не піддавався будь-якій політиці збереження.

Джерела[ред. | ред. код]