Pokémon Crystal

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Pokémon Crystal
Розробник Game Freak
Видавець Nintendo, The Pokémon Company
Дистриб'ютор Nintendo eShop
Жанр(и) Японська рольова гра
Платформа Game Boy Color
Дата випуску 14 грудня 2000
Режим гри Однокористувацька гра
Багатокористувацька гра
Мова японська
Вік. обмеження ESRB: для всіхd
PEGI: 18PEGI 18
Творці
Керівник(и) Сатосі Тадзірі
Дзюн'їті Масуда
Композитор(и) Масуда Дзюн'їті
Технічні деталі
Рушій Модифікований рушій Pokémon Gold і Silver
Носій 8-мегабітний картридж
Pokémon
Попередня гра Pokémon Gold і Silver
Наступна гра Pokémon Ruby і Sapphire
Офіційний сайт
CMNS: Pokémon Crystal у Вікісховищі

Pokémon Crystal Version (яп. ポケットモンスター クリスタル, Покэтто Монсута: Курисутару, «Покемон: Кристальна версія») — японська рольова гра, розроблена студією Game Freak і випущена Nintendo на платформі Game Boy Color. Гра є доповненою версія двох попередніх ігор — Pokémon Gold і Silver. Crystal надійшла в продажу 14 грудня 2000 року в Японії, 29 липня 2001 року в США і 1 листопада 2001 року в Європі.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Як і попередні частини, Pokémon Gold і Silver грається від третьої особи, з перспективою зверху вниз, з гравцями, які безпосередньо керують протагоністом у вигаданому всесвіті, взаємодіючи з предметами та людьми. Досліджуючи цей світ, гравець зустрічатиме різні місцевості, такі як трав'янисті поля, ліси, печери та моря, в яких мешкають різні види покемонів. Коли гравець випадково зустрічає одну з цих істот, поле перемикається на покрокову "сцену битви", де покемони будуть битися[1].

В іграх є дві основні цілі: пройти основну сюжетну лінію і перемогти Елітну четвірку та Покемон-майстра Ланса, щоб стати новим Чемпіоном,[2] а також заповнити Покедекс, захоплюючи, еволюціонуючи та торгуючи, щоб отримати всіх 251 покемонів. Важливим аспектом гри є розвиток і виховання покемонів гравця шляхом битв з іншими покемонами, яких можна знайти в дикій природі або які належать іншим тренерам. Ця система накопичення очок досвіду (EXP) і підвищення рівня, характерна і невід'ємна для всіх відеоігор про покемонів, контролює фізичні властивості покемонів, такі як отримана статистика бою і вивчені рухи[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Harris, Craig (16 жовтня 2000). Pokemon Gold Version Review. IGN. Архів оригіналу за 12 серпня 2012. Процитовано 28 червня 2008.
  2. Pokemon Gold and Silver Strategy Guide (page 10). IGN. Архів оригіналу за 27 серпня 2012. Процитовано 28 червня 2008.
  3. Pokemon Gold and Silver Strategy Guide basics. IGN. Архів оригіналу за 4 січня 2013. Процитовано 28 червня 2008.

Посилання[ред. | ред. код]