Sparta: War of Empires

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sparta: War of Empires
Розробник Світ Plarium
Видавець Світ Plarium
Жанр(и) масова багатокористувацька стратегічна відеогра
Платформа Браузер
Дата випуску 2014
Режим гри  Багатокористувацька гра
Мова англійська, французька, німецька, італійська, російська, іспанська
Творці
Композитор(и) Єспер Кюд
Офіційний сайт

Sparta: War of Empires (укр. Спарта: Війна імперій) — безкоштовна масова багатокористувацька стратегічна відеогра 2014 року, розроблена та випущена Plarium для браузерів[1].

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Дія гри розгортається в Греції V століття до нашої ери, під час війни між Ксерксом і Перською імперією[2]. Ксеркс і його Перська імперія вирішили завоювати Грецію, залишивши землі Еллади в стані спустошення.

Щоб досягти успіху в грі, гравці повинні взяти під свій контроль античних воїнів, опанувати зброю тієї епохи та примножувати свої ресурси, здобуті в боях з іншими гравцями.

Кожен гравець стає архонтом свого міста і повинен побудувати своє місто з нуля. Гравці повинні захистити своє місто-державу за допомогою царя Леоніда та спартанської армії, використовуючи поєднання дипломатії, стратегії та війни[2].

Саундтрек[ред. | ред. код]

Гра має повністю забитий саундтрек і звук, написаний і спродюсований композитором, лауреатом премії BAFTA Єспером Кюдом[3]. Трек «Hellas» з гри увійшов до його альбому 2015 року «Five Worlds of Plarium»[4].

Огляди[ред. | ред. код]

Sparta: War of Empires отримала загалом позитивні відгуки, а головний редактор Gamespresso Алана Фірнолл написала, що «якщо розробники зможуть підтримувати велику базу спільноти з часом, то Sparta: War of Empires варта того, щоб у неї пограти»[5]. Джованні Даміано з Gamerbrain хвалить гру як «цікаву, веселу та захопливу»[6], але гру критикують за дорожнечу в покупці.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Der letzte Kampf um Sparta hat begonnen. Bild (нім.). 11 березня 2015. Процитовано 10 січня 2018.
  2. а б Dave Tach (13 березня 2014). Sparta: War of Empires bringing historic MMORTS fighting to Facebook today. Polygon (англ.). Процитовано 13 березня 2014.
  3. Plarium Launches Massively Multi-Player Strategy Game Sparta: War of Empires On Facebook. Adweek (англ.). Процитовано 20 березня 2018.
  4. Jesper Kyd's Five Worlds of Plarium. Sumthing Distribution (англ.). Архів оригіналу за 26 серпня 2016. Процитовано 20 березня 2018.
  5. Alana Fearnall (27 січня 2016). Sparta: War of Empires review. Gamespresso (англ.). Архів оригіналу за 23 липня 2016. Процитовано 9 січня 2017.
  6. Giovanni Damiano (4 травня 2016). Sparta War of Empires: recensione. Gamerbrain (італ.). Процитовано 4 травня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]