The Impressions Jazz Quintet

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Impressions Jazz Quintet
Основна інформація
Жанр Джаз
Роки 2020 — дотепер
Країна Україна
Місто Київ
Мови Українська, Англійська
Склад Павло Ільницький, Денніс Аду, Олександр Малишев, Микола Кістенов, Ярослав Борис
Співпраця The.Impressions.Jazz.Quintet@gmail.com

The Impressions Jazz Quintet — український джазовий гурт, заснований у 2020 році українськими джазовими музикантами в Києві.

Історія[ред. | ред. код]

Джазовий квінтет "Impressions" заснували відомі українські музиканти, що поставили перед собою мету популяризувати світову музичну культуру в Україні, українську — у світі. У репертуарі цього музичного проєкту — найвідоміші американські джазові стандарти українською та польською мовами в авторських аранжуваннях учасників проєкту Денніса Аду (труба) та Олександра Малишева (фортепіано). Це, зокрема, такі відомі пісні, як «Cheek to Cheek» ("Ніби в небі"), "Blue Skies" ("Навесні"), а також "Cry Me a River" ("Сльози рікою") у перекладі співака та культурного менеджера Юрія Гнатковського.[1]

"Львівський Френк Сінатра" — так неформально називають соліста проєкту "Impressions" всі, хто чув голос Павла Ільницького, – одного з найвідоміших джазових співаків України. Денніс Аду — один із найяскравіших джаз-лідерів і найвідоміший джазовий трубач України. На контрабасі та бас гітарі грає один із найвидатніших українських джазменів Микола Кістеньов, який співпрацює з низкою відомих виконавців, зокрема у складі гуртів "Pianoбой" та "Urban Gypsy". За фортепіано - один з найбільш віртуозних та творчих джазових піаністів України Олександр Малишев. За барабанами та перкусією Ярослав Борис – один із найперспективніших барабанщиків України, який неодноразово співпрацював з такими зірковими проєктами, як Гайтана, Ірина Білик, а також Інґрід Артур[2].

Під час повномасштабного вторгнення проєкт «Impressions» не залишається осторонь. Своєю творчістю музиканти хочуть підтримати Збройні Сили України, а також інші ініціативи, покликані допомагати постраждалим людям.[3]

Альбоми[ред. | ред. код]

Обкладинка "Two Sides Of Every Story" 2022

"Two Sides Of Every Story" — це дебютний альбом музичного проєкту “The Impressions Jazz Quintet” на теренах українського музичного світу, виданий у 2022 році. Це історія про те, як хіти світового джазу можуть звучати українською, набуваючи нового сенсу, адже кожна історія має свої дві грані. Альбом містить 12 композицій. 

Обкладинка "Christmas" 2023

"Christmas" — другий різдвяний альбом проєкту “The Impressions Jazz Quintet”, виданий у 2023 році. Альбом містить 13 композицій та складається з американських та українських колядок у стилі традиційного американського джазу. Композиції "Небо і земля", "Бог ся рождяє" та "Happy New Year" є авторськими аранжуваннями учасника "Impressions" Денніса Аду.

Учасники[ред. | ред. код]

  • Павло Ільницький — вокал;
  • Денніс Аду — труба, флюгельгорн;
  • Олександр Малишев — фортепіано;
  • Микола Кістенов — бас-гітара, контрабас;
  • Ярослав Борис — ударні, перкусія.

Дискографія[ред. | ред. код]

  • 2022 — Two Sides Of Every Story [1]
  • 2023 — Christmas [2]

Кліпи[ред. | ред. код]

Рік Назва пісні Режисер
2022 Відлуння твоїх кроків Андрій Тихий

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Куди піти у Києві 2-4 червня: виступ Христини Соловій та ВВ, фестиваль Brave wine і квітковий ярмарок. Журнал великого міста (укр.). Процитовано 25 листопада 2023.
  2. Замок, Високий (1 серпня 2022). Шанувальників творчості Стінга запрошують на STING TRIBUTE jazz-show — Високий Замок. wz.lviv.ua (uk-ua) . Процитовано 25 листопада 2023.
  3. SergiuszM. Український джазовий квінтет дасть безкоштовні благодійні концерти у низці міст Польщі. www.yavp.pl (укр.). Процитовано 25 листопада 2023.