Vampyressa elisabethae

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Vampyressa elisabethae
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Листконосові (Phyllostomidae)
Рід: Vampyressa
Вид:
V. elisabethae
Біноміальна назва
Vampyressa elisabethae
Tavares, Gardner, Ramirez-Chaves & Velazco, 2014

Vampyressa elisabethae — вид родини листконосові (Phyllostomidae), ссавець ряду лиликоподібні (Vespertilioniformes, seu Chiroptera).

Етимологія[ред. | ред. код]

Назва вшановує спадщину Елізабет Клара Вікторія Калько (Elisabeth Klara Victoria Kalko) у вивченні природної історії, екології, збереження, вокального упізнавання і поведінки кажанів.

Морфологія[ред. | ред. код]

Тварини невеликого розміру, із загальною довжиною між 53 і 58 мм, довжина передпліччя між 36,2 і 37,8 мм, довжина стопи між 9,3 і 10,9 мм, а довжина вух 16 мм.

Шерсть коротка. Спинна частина в діапазоні від жовтувато-коричневого до бежевого, в той час як черевна частина світліша. Морда коротка і широка. Лист носа добре розвинений, жовтувато-коричневий, ланцетоподібний. Два нечіткі білі смуги присутні на кожній стороні лиця, розділені темними смугами. Вуха великі, круглі, гострі та коричневі. Крилові мембрани коричневі або темно-коричневі. Ступні короткі й з волоссям. Гомілка коротка по відношенню до загального розміру кажана. Вид не має хвоста. Має відносно довгий, вузький череп. Зубна формула 2/2, 1/1, 2/2, 2/2 × 2 = 28.

Вид V. elisabethae дуже схожий по кольору та іншими зовнішніми ознаками як на V. melissa так і на V. sinchi, хоча трохи менше, ніж V. sinchi і в середньому дорівнює або трохи більший, ніж V. melissa. У середньому, V. elisabethae має кілька світлішу спинну шерсть (від блідо-вохристої і жовтувато-коричневої до бежевої), ніж V. melissa чи V. sinchi.

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Цей вид зустрічається тільки в провінції Бокас-дель-Торо, в крайній західній частині Панами.

Життя[ред. | ред. код]

Харчується фруктами.

Джерела[ред. | ред. код]