Сходження Люцифера

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сходження Люцифера
Lucifer Rising
Жанр авангард
фентезі
Режисер Кеннет Енґер
У головних
ролях
Кеннет Енґер
Дональд Кеммелл
Композитор Боббі Б'юсолейл
Тривалість 27 хвилин
Мова англійська
Країна США США
Велика Британія Велика Британія
Німеччина Німеччина
Рік 1980
IMDb ID 0066019

«Сходження Люцифера» (англ. Lucifer Rising) — окультна містерія Кеннета Енґера, натхненна вченням Телеми Алістера Кроулі .

Сюжет[ред. | ред. код]

Сили природи — виверження вулканів, бурхливі водні потоки, місячне затемнення — переривають сон давнього божества Люцифера.

Символіка фільму побудована на символіці Телеми — релігійно-філософського вчення, створеного Алістером Кроулі. Давні боги прокидаються. Ізіда та Озіріс викрешують блискавки, аби народилося дитя Ґор. Ґор-воїтель списом вбиває дитину, що символізує втрату цноти. В Магічному колі танцює великий посвячений та конус від його танцю іде в небо. Прокидається Люцифер. Володар нового Еону, в руках якого фігури давніх богів стають статуями. Людство виходить на новий еволюційний рівень.

В ролях[ред. | ред. код]

Історія створення[ред. | ред. код]

Кеннет Енґер почав знімати «Сходження Люцифера» 1966 року, але більшу частину матеріалів було викрадено. Робота над картиною затяглася на всі 1970-ті та її було закінчено лише 1980 року. Зйомки фільму відбувались у Єгипті, Німеччині та Англії в місцях, де в майбутньому існував культ Сонця. Музику до фільму «Сходження Люцифера» було записано гітаристом Боббі Босолеєм, членом «Сім'ї» Чарльза Менсона, в тюрмі Трейсі, де музикант в той час відбував свій довічний строк за співучасть у вбивстві Шерон Тейт.

«Сходження Люцифера» — останній закінчений фільм Кеннета Енґера.

Посилання[ред. | ред. код]