Інваспорт (Рівне)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Рівненський «Інваспорт» — державна структура створена для розвитку спорту серед інвалідів та фізично-спортивної реабілітації.

Діяльність закладу[ред. | ред. код]

Розвиває такі види спорту, як: пауерліфтинг, дзюдо, футбол, плавня, настільний теніс, більярд, спортивна риболовля, танці на візках, перегони на візках, тощо. Крім того, проводиться безліч змагань, відкритих кубків. До яких залучаються не лише спортсмени Рівненської області, а також представники: Волині, Львівщини, Чернігівщини, Дніпропетровщини і навіть Київщини. Також проводяться спортивно-громадські заходи, такі як: «Наша спортивна гордість», «Герої спортивного року Рівненщини» і багато інших.

Досягнення[ред. | ред. код]

Рівненський інваспорт залучив до себе понад 300 спортсменів (станом на 2017 р.). Виховав більше 30 майстрів спорту за такими категоріями: МСУ (Майстер спорту України), МСМ (Майстер спорту міжнародного класу), ЗМС (Заслужений майстер спорту) з різних дисциплін (станом на 2017 рік). Безліч призерів та чемпіонів України, багаторазових призерів та чемпіонів Європи і світу, учасників та призерів паралімпійських ігор, з різних видів спорту.

Відомі спортсмени[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]