Інститут конфліктології та аналізу Росії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Institute for Conflict Studies and Analysis of Russia
Інститут конфліктології та аналізу Росії
Абревіатура ІКАР
Тип Think tank
Засновник Олександо Шульга, Оганесян Арменак
Засновано 2023
Галузь Соціологічні та правові дослідження.
Країна  Україна
Розташування Київ
Код ЄДРПОУ 45041618
Вебсайт: ikar-thinktank.org

Інститут конфліктології та аналізу Росії (ІКАР) (англ. The Institute for Conflict Studies and Analysis of Russia, IKAR) — український аналітичний центр, заснований 2023 року Олександром Шульгою. Інститут розташований у місті Київ.

Історія[ред. | ред. код]

ІКАР був заснований у 2023 році доктором соціологічних наук Олександром Шульгою у відповідь на російське вторгнення в Україну. З заявленою метою комплексного вивчення російського суспільства, що дозволяє прогнозувати середньо та довгострокові процеси розвитку російського суспільства.

Соціологічні дослідження[ред. | ред. код]

ІКАР проводить соціологічні моніторингові дослідження у Росії «зосередившись на політичних тенденціях та суспільних проблемах в Росії». З грудня 2022 року публікуються дослідження дзеркало росії.[1][2]

Правові дослідження[ред. | ред. код]

Підготовлений огляд теоретичних та практичних питань трибуналу щодо російського злочину агресії [3], а саме запропоновано механізми збирання та фіксації доказів для підтримання обвинувачення, незалежно від виду суду (трибуналу), який розглядатиме злочини росіян. Вперше з моменту початку російське вторгнення в Україну порушенно питання про необхідність доопрацювання складу злочину екоциду, розробки методів компенсації шкоди, завданої навколишньому природному середовищу.

Аналітики[ред. | ред. код]

  • Олександр Шульга, доктор соціологічних наук. Має шістнадцятирічний передовий досвід у галузі кількісних та якісних соціологічних досліджень. Протягом цих років був залучений як керівник, консультант або експерт для проведення різних досліджень, включаючи області потенційного ризику ескалації напруженості та нестабільності.
  • Арменак Оганесян, магістр права, має дванадцятирічний досвід адвокатської практики, участі, координації та управління комплексними національними та міжнародними проектами, які залучають як приватний, так і державний сектор.
  • Владислав Роговець, магістр соціології. Спеціалізується у питаннях впливу засобів масової інформації на формування громадської думки. Має багаторічний досвід як дослідницької, так і прикладної діяльності у сфері масових комунікацій.
  • Владислав Стефанов, радник напряму правових досліджень Адвокат, має більш ніж дванадцятирічний практичний досвід роботи у сфері юриспруденції. Провідний експерт у галузі господарського права та процесу. Успішно виступає у ролі медіатора, професіонал у сфері позасудового врегулювання суперечок.
  • Олександр Бояринцев, радник напряму правових досліджень Адвокат, був членом експертної групи з реформування судочинства при Мін'юсті у 2019-20 роках, супроводжував проекти у приватному та державному секторі.
  • Віталій Січкарчук, фаховий історик, художник, автор андеграундних плакатів, скетчів та коміксів.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. The Institute for Conflict Studies and Analysis of Russia. The Institute for Conflict Studies and Analysis of Russia (англ.).
  2. Oleksandr Shulga. CEPA (English) .
  3. Нарис теоретичних та практичних проблем відносно трибуналу щодо російського злочину агресії. The Institute for Conflict Studies and Analysis of Russia (англ.).