Інтер (Турку)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Інтер»
Повна назва Football Club
International Turku ry
Прізвисько Sinimustat
Засновано 1990
Населений пункт Фінляндія Турку, Фінляндія
Стадіон Верітас
Вміщує 9 372
Президент Фінляндія Стефан Гаканс
Головний тренер Іспанія Раміро Муньос
Ліга Вейккаусліга
2023 6
Вебсайт fcinter.fi
Домашня
Виїзна

«Інтер» (фін. Inter) — фінський футбольний клуб із Турку, заснований 1990 року. Виступає у найвищій лізі Фінляндії.

Історія[ред. | ред. код]

«Інтер» засновано у 1990 році Стефаном Гокансом, директором буксирно - рятувальної компанії, начебто після того, як його 11 - ти річний син не зміг пробитися в одну з молодіжних команд міста Турку. Заснований «Інтер» був як молодіжна команда, а в 1992 році була створена доросла команда. Клуб почав виступати у Третьому дивізіоні чемпіонату Фінляндії. Наступного сезону команда перейшла до Другого дивізіону, замінивши там фінансово неблагонадійний клуб ТПС. Менеджер Тімо Сінкконен інвестував придбання нових гравців і в результаті команда посіла друге місце і вийшла до ліги Юккенен.

У 1995 році «Інтер» виграв турнір Юккенен і вчергове підвищився в класі. Сезон 1996 року став дебютним для команди у Вейккауслізі. Команда була поповнена новими гравцями, також було побито рекорд відвідуваності на матчах. Дербі з ТПС відвідало 8200 глядачів.

У 1997 році «Інтер» вилетів з Вейккаусліги та вже за рік поернувся. В команду були залучені нові іноземні футболісти, а також молодь з влсної академії. З того часу «Інтер» є постійним учасником Вейккаусліги.

2008 рік став визначальним в історії команди. Спочатку було виграно Кубок Ліги, а згодом «Інтер» вперше в своїй історії став чемпіоном Фінляндії. У 2009 році прийшла і перша перемога у національному Кубку. У фінальному матчі був переможений клуб «Тампере Юнайтед». В тому ж році «Інтер» дебютував у кваліфікації Ліги чемпіонів але двічі програв 0:1 молдовському «Шерифу».

У 2016 році «Інтер» посів передостаннє місце в чемпіонаті і був змушений грати перехідні матчі за право звлишитися у Вейккауслізі. Земляки з ТПС були переможені 2:0 і «Інтер» продовжив виступати у вищому дивізіоні.

Поточний склад[ред. | ред. код]

Відомі гравці[ред. | ред. код]

Досягнення[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]