І розверзлося пекло…

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«All Hell Let Loose: The World at War 1939-1945»
Файл:All Hell Let Loose.jpg
Автор Max Hastings
Тема Друга світова війна
Видавництво HarperCollins UK
Видано вересень 2011
Сторінок 748
ISBN 0-00-733812-0

"І розверзлося пекло… Світ у війні 1939-1945 років" (All Hell Let Loose: The World at War 1939-1945) — книга історика Макса Гейстінґса 2011 року, яка висвітлює історію Другої світової війни та доповнює його попередні роботи «Повелитель» (Overlord) «Армагедон» (Armageddon) і «Немезида»(Nemesis) . У Сполучених Штатах вона була опублікована під назвою "Інферно. Світ у війні 1939-1945 років" (Inferno: The World at War, 1939-1945) .

Короткий опис[ред. | ред. код]

Книжка охоплює весь період Другої світової війни і висвітлює події на всіх її фронтах, але в центрі уваги автора перебувають реакції та досвід різних осіб (як у формі, так і цивільних). Рецензії називають книгу «історією звичайної людини », що складається з розповідей тих, хто відіграв меншу роль у конфлікті; «від суднових кухарів до зв'язківців, фермерів і домогосподарок до друкарок і продавців на чорному ринку».

Книга розглядає кілька «тріумфальних» аспектів письмової історії війни, зосереджуючись на «злигодні, героїзмі та витривалості» в особистих історіях. Гейстінґс робить висновок, що, хоча нацисти добре вели окремі битви, їхні загальні військові зусилля показали «приголомшливу некомпетентність» .

Критика[ред. | ред. код]

Мартін Рубін дав позитивну рецензію в San Francisco Chronicle, назвавши All Hell Let Loose «справжнім узагальненням усього, чого цей історик навчився за всю свою наукову кар'єру». У рецензії в The Observer Ян Томсон відзначив, що попри британськоцентричність наративу книжки (у центрі уваги Західний фронт), автор не ігнорує інші аспекти війни, і назвав її «надзвичайно довгою, але надзвичайно читабельною». Томсон також каже, що Гейстінґс має «слабку антипатію до іноземців». Джонатан Сумпіон розкритикував «безжально песимістичне послання» книги та каже, що погляд на війну з точки зору звичайної людини є викривленим.

All Hell Let Loose була названа однією з найкращих книг The Telegraph 2011 року в категорії історичних книг.

Список літератури[ред. | ред. код]

Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "sfgate", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "observer", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "BookOfTheYear", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "HarperCollins", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Spectator", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.

Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Telegraph", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]

  • All Hell Let Loose in libraries (WorldCat catalog)
  • Ian Kershaw (29 вересня 2011). All Hell Let Loose by Max Hastings - review. Архів оригіналу за 2 грудня 2011. Процитовано 30 листопада 2011.
  • After Words interview with Hastings on Inferno, December 3, 2011