Алексіос (Мадзиріс)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Алексіос (грец. Αλέξιος, в миру Александрос Мадзиріс, грец. Αλέξανδρος Ματζίρης[1]), архімандрит, ігумен монастиря Ксенофонт на Святій горі Афон.

Біографія[ред. | ред. код]

Із 1976 року - ігумен (настоятель) монастиря Ксенофонт на Святій горі Афон.[2]

29 січня 2016 року під час відвідин Москви вручив ігумені Покровського ставропігійного жіночого монастиря Феофанії (Міскіні) Георгіївський хрест - нагороду Ксенофонтской Святогірської обителі, - повідомляє кореспондент порталу «Руський Афон».[3]

Ваажає що монах не має права користуватися телефоном, інтернетом та комп'ютером. Це право він може отримати тільки з благословення намісника монастиря. На його думку всі ченці мають користуватися загальним телефоном (не стільниковим), який знаходиться в телефонному центрі монастиря.[4]

У 2019 році взяв участь у інтронізації предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія[5].

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 10 листопада 2019. Процитовано 10 листопада 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Откровение помыслов на опыте Святой Горы / Православие.Ru. www.pravoslavie.ru. Архів оригіналу за 8 березня 2018. Процитовано 3 лютого 2019.
  3. User, Super. Игумен афонского монастыря Ксенофонт наградил московскую игумению. Русский Афон - Пантелеймонов монастырь Афон, паломничество на Святую Гору. (ru-ru) . Архів оригіналу за 5 лютого 2019. Процитовано 4 лютого 2019.
  4. Монах не имеет права на личный телефон, считает игумен монастыря Ксенофонт | Православная Жизнь. pravlife.org. Архів оригіналу за 4 лютого 2019. Процитовано 4 лютого 2019.
  5. Петрук, ієрей Володимир. Відбулася інтронізація Блаженнійшого Епіфанія митрополита Київського і всієї України на Київський престол – Кіцманська єпархія (укр.). Архів оригіналу за 28 квітня 2019. Процитовано 11 лютого 2019.