Анкона (порода курей)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Анкона
Зображення
CMNS: Анкона у Вікісховищі

Анкона — порода курей м'ясо-яєчного напряму, що виникла в регіоні Марці, Італія. Вона названа на честь міста Анкона, столиці Марке. Популярна у Великій Британії та США, але рідко зустрічається в Італії. У 2000 році було розпочато ініціативу щодо відновлення породи.

Історія[ред. | ред. код]

Анкона виникла в центральній Італії, де це була найпоширеніша порода курей. Під час виведення фермери використовували таких курей, як доркінг та суссекс. Перші анконські кури були імпортовані до Великобританії в 1851 році і почали розлучатися і там. Деякі птахи були експортовані з Великобританії до США в 1888 році. Кури цієї породи з рожевим гребінцем були вперше показані у Бірмінгемі у 1910 році[1].

У США анкона з невеликим гребінцем була визнана Американською асоціацією птахівників у 1898 році, а з рожевим у 1914. Як і деякі інші породи курей, анкони стали рідкісними через виведення більш продуктивних кросів свійської птиці. Багато особин цієї породи було виведено професором Річчі ді Вальмадрера. В даний час інтерес, що відновився, до старовинних пород дозволив загалом відновити породу, яка наприкінці XIX—початку XX століть була добре представлена на італійських і зарубіжних виставках свійської птиці. Приблизно у 2000 році було розпочато ініціативу щодо відновлення породи[2][3].

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Razze polli: Ancona. www.agraria.org. Процитовано 9 березня 2024.
  2. Polli italiani - Prima pagina. web.archive.org. 3 липня 2012. Архів оригіналу за 3 липня 2012. Процитовано 9 березня 2024.{{cite web}}: Обслуговування CS1: bot: Сторінки з посиланнями на джерела, де статус оригінального URL невідомий (посилання)
  3. Azione Pollo Ancona : Civiltà Contadina. web.archive.org. 3 лютого 2012. Архів оригіналу за 3 лютого 2012. Процитовано 9 березня 2024.