Антоній Орлеанський і Браганса

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Антоній Орлеанський і Браганса
порт. Antônio João de Orléans e Bragança
 
Народження: 24 червня 1950(1950-06-24)[1] (73 роки)
Ріо-де-Жанейро, Бразилія
Країна: Бразилія
Рід: Бразильська імператорська династія
Батько: Pedro Henrique de Orléans e Bragançad
Мати: Princess Maria Elisabeth of Bavariad
Шлюб: Princess Christine of Ligned
Діти: Rafael de Orléans-Bragançad, Pedro Luiz de Orleans e Bragançad, Amélia de Orléans e Bragançad і Марія Габріела з Орлеана і Браганса
Нагороди:
орден Троянди

CMNS: Медіафайли у Вікісховищі

Антоній Орлеанський і Браганса — який носить ввічливий титул принца Бразилії, народився в Він походив з молодшої гілки, відомої як гілка Вассурас, дому Орлеан-Браганца, і для бразильських монархістів, які були прихильниками цієї гілки, він зайняв третє місце в порядку спадкування престолу Бразилії, відразу після свого два неодружені брати.

Антоніо сьома дитина Педро Енріке де Орлеанського і Браганса (1909-1981), який носив титул імператорського принца Бразилії, і його дружини Марії-Елізабет (1914-2011), принцеси Баварської. Через свого батька він є правнуком Ізабелли, імператорської принцеси і кілька разів регентом Бразилії, а через свою матір він є правнуком короля Баварії Людвіга III (1845 -1921).

Хоча він лише шостий із синів самозванця». Петро III », Антоніо де Орлеан і Браганса визнають майбутнім імператорським принцом Бразилії бразильські монархісти, прихильники гілки Вассурас. Його старші брати, які все ще є династами цих монархістів, Луї-Гастон і Бертран, є безшлюбними і бездітними, тоді як інші його старші брати, Юд, П'єр і Фердинанд, всі вступили в союзи з людьми з не правлячих, або раніше правлячих сімей [2] і раніше. відмовилися від своїх прав на бразильський престол (хоча стара імперська конституція не зобов'язувала їх до цього : стаття 120 цієї конституції передбачала лише те, що шлюб кронпринцеси мав бути затверджений імператором [3] ). Так, деякі бразильські монархісти вважають шлюб Антоніо Орлеанського і Браганси з Крістін де Лінь мізальянсом, оскільки князі Лінь ніколи не були ні правлячою, ні медіатизованою родиною [4] . Згідно з цим аргументом, його четверо дітей не мали б права на корону Бразилії.

26 вересня 1981 року, Антоніо де Орлеан і Браганса одружився в замку Бельгії на принцесі Крістіні де Лінь (1955), дочці Антуана де Лінь (1925-2005), 13 титулований Лінь і принцеса Алікс Люксембурзька (1929-2019). Таким чином, вона є племінницею великого герцога Жана Люксембурзького.

Від цього союзу народилося четверо дітей, які отримали присудок королівської високості та титул ввічливості принц або принцеса Бразилії. :

  • Педро Луїс де Орлеан і Браганса (1983-2009), зник у морі[[Помилка виразу: незрозуміле слово «juin» квітня|1 juin 2009.04]].2024 під час катастрофи рейсу 447 Air France [5] , [6] ;
  • Амелія де Фатіма де Орлеан і Браганса (1984 р.н.) відмовилася від династичних прав і вийшла заміж 14 липня 2014 р. в Ріо-де-Жанейро за Олександра Джеймса Спірмена (1984 р.н.), нащадка сера Олександра Янга Спірнета, 1-го адвоката. (1793–1874) ;
  • Рафаель Антоніо Марія де Орлеан і Браганса (1986 р.н.) ;
  • Марія Габріела Фернанда де Орлеан і Браганса (1989 р.н.).

Біографія[ред. | ред. код]

Антоніо де Орлеан і Браганса провів більшу частину своєї молодості у фазенді в Жакарезіньо, в штаті Парана, де його родина проживала з 1951 по 1964 рік. Там він разом зі своїми одинадцятьма братами і сестрами отримав сувору освіту, в якій релігія займала дуже важливе місце.

Потім він навчався в середній школі в місті Вассурас в штаті Ріо, а потім отримав кваліфікацію інженера-будівельника в Університеті Барра-ду-Піраї, який все ще знаходиться в штаті Ріо. У 1980 році в рамках університетської освіти він проходив стажування в місті Ерланген, Німеччина, і саме тоді він зустрів свою майбутню дружину, принцесу Крістіну де Лінь.

Незабаром після одруження пара переїхала до міста Петрополіс, де вони й досі живуть зі своїми дітьми.

Примітки та посилання[ред. | ред. код]

  1. Lundy D. R. The Peerage
  2. Précisons ici que la maison de Ligne est assimilée par ces monarchistes à une famille souveraine, ce qui n'est pas le cas des familles des épouses des frères d'Antoine.
  3. Il faut cependant souligner que, pour les monarchistes brésiliens partisans de la branche de Vassouras, le prétendant au trône était effectivement en désaccord avec toutes les unions des membres de sa Maison contractées avec des personnes de « rang inégal ». Mais l'article 120 de l'ancienne constitution impériale ne prévoyait que le cas du mariage de la princesse héritière (c'est-à-dire en l'absence d'héritier mâle), ce qui ne concerne pas les frères d'Antônio de Orléans e Bragança.
  4. http://www.ibem.org/arquivos/outros/artigo_3.pdf
  5. Article du Nouvel Observateur[недоступне посилання] : La disparition de l'avion d'Air France, heure par heure
  6. Annonce de sa disparition sur le site de la branche de Vassouras