Беєрсхот-Вілрейк

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Беєрсхот Вільрійк)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бельгія «Беєрсхот-Вілрейк»
Повна назва Koninklijke Football Club
Olympia Beerschot Wilrijk
Засновано 1922
Населений пункт Вілрейк, Бельгія Бельгія
Стадіон «Олімпійський»
Вміщує 12 500
Президент Бельгія Ерік Руф
Головний тренер Бельгія Марк Бріс
Ліга Belgian First Division Bd
2022/2023 3-є
Домашня
Виїзна

«Беєрсхот-Вілрейк» (нід. Beerschot Wilrijk) — професійний бельгійський футбольний клуб з міста Вілрейк. Виступає у Першій лізі. Домашні матчі проводив на стадіоні «Олімпійський» в Антверпені, який вміщує 12 500 глядача.

Історія[ред. | ред. код]

Футбольний клуб «Беєрсхот-Вілрейк» було засновано у 1922 році у місті Вілрейк під назвою «Вілрейк». Тоді ж команду прийняли до Королівської Бельгійської футбольної асоціації. У 1926 році в чемпіонаті Бельгії з'явився третій дивізіон і «Вілрейк» почав виступати у ньому, проте зайняв останнє місце і вилетів у першому ж сезоні. У 1931 році кількість учасників чемпіонату була збільшена і «Вілрейк» потрапив до чемпіонату вдруге. Команда провела у третьому дивізіоні два сезони перед тим як понизитися у класі знову.

У 1935 році клуб знов потрапив до третього дивізіону, проте, на відміну від попередніх виступів, показував набагато кращу гру. Результатом такої гри стало третє місце у сезоні 1935-36 і, навіть, перемога в дивізіоні у сезоні 1936-37. Після перемоги у третьому «Вілрейк» піднявся до другого дивізіону, звідки вилетів у 1939 році. Після довгого перебування у третьому дивізіоні клуб вилетів до регіональної ліги у 1949 році. На цьому низькому рівні команда грала протягом декількох наступних десятиліть.

У 1993 році футбольний клуб «Вілрейк» об'єднався з іще одним місцевим клубом «Олімпія Вілрейк 72», що був заснований у 1972 році і також був членом Королівської Бельгійської футбольної асоціації з реєстровим номером 7727. Після об'єднання клуб під назвою «Олімпія Вілрейк» продовжив виступи під старим номером 155 «Вілрейка» у футбольній асоціації Бельгії.

У 1994 році клуб вийшов до четвертого дивізіону. За підсумками сезону 1995-96 «Вілрейк» піднявся у третій дивізіон, всього на два пункти відставши від переможця.

У червні 2013-го, після місячних перемовин між фанами ліквідованого «Беєрсхота» та керівництвом футбольного клубу «Вілрейк», відбулося неофіційне об'єднання клубів. «Вілрейк» змінив назву на «Беєрсхот-Вілрейк» та переїхав на стадіон «Олімпійський», проте залишив реєстраційний номер футбольної асоціації. З сезону 2013-14 клуб «Беєрсхот-Вілрейк» почав виступати у першому дивізіоні бельгійської регіональної ліги.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]