Божа тварина

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Божа тварина
рос. Божья тварь
Жанрмелодрама
комедія
РежисерГалина Юркова-Данелія
ПродюсерМихайло Литвак
СценаристСергій Дєрнов
У головних
ролях
Сергій Шакуров
Зоя Александріді
ОператорСергій Філіппов
КомпозиторАркадій Укупник
ХудожникМикола Ємельянов
КінокомпаніяКіностудія «Глобус»
Тривалість76 хв.
Моваросійська
КраїнаСРСР СРСР
Рік1991
IMDbID 0317194

«Божа тварина» (рос. «Божья тварь») — радянський художній фільм 1991 року режисера Галини Данелії-Юркової.

У ролях

[ред. | ред. код]

Пізня радянська епоха. Олексій Сичов (Сергій Шакуров) працює художником-реставратором. У нього є дівчина — Марія (Ірина Шмельова), медсестра. Вирушаючи на її день народження, він заїжджає за нею на роботу в лікарню і бачить, що Марія з колегою заспокоюють пацієнта-хлопчину. Біля входу в палату стоїть модна дівчинка, яка повідомляє йому, що це її брат. Пізніше, коли Олексій садить Марію у свою машину, вона напрошується до них під'їхати «в центр», а потім проникає до них у квартиру через вікно, поводячись при цьому досить вільно і незалежно.

У спробі позбутися цієї настирливої ​​дівчини, на ім'я Шура (і прізвисько «Кет»), Олексій збирається їхати на роботу, в монастир, що реставрується, але вона і тут виявляється наполегливою ​​і напрошується їхати разом з ним. Дорогою назад герой зупиняється на узбіччі, щоб купити пиріжки. Повертається і бачить, що Кет зникла, і разом з нею зникла старовинна цінна ікона, яку він взяв з монастиря додому… Олексій розлючений, він відправляється на пошуки ікони, хоча вдома його чекає на своєму дні народження його Марія.

Йому доведеться зіткнутися з неформальною молодіжною тусовкою — рокери, байкери, металісти, потрапити з її вини під безліч неприємних ситуацій. А причиною всьому дівчинка, на ім'я Шурочка, злодійка і «шибайголова», якій не вистачає любові та розуміння.

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]