Борсаліно

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джузеппе Борсаліно (1834—1900), засновник компанії Борсаліно
Фетровий капелюх (федо́ра) марки Босаліно.

«Борсалі́но» (італ. Borsalino) — найстарша італійська компанія, що спеціалізується на виробі капелюхів класу люкс. Компанія була заснована в 1857 році та базується в місті Алессандрія. Створені засновником компанії Джузеппе Борсаліно моделі фетрових капелюхів, стали називати за назвою торгової марки.

Історія[ред. | ред. код]

Джузеппе Борсаліно заснував своє ательє з виробу фетрових капелюхів в місті Алессандрія, Італія, 4 квітня 1857 року. До 1888 року засноване ательє перетворилось на велике виробництво, що виготовляло 2500 високоякісних капелюхів в день.

Відмінна якість продукції та перемоги на відомих виставках зробила продукцію торгової марки «Борсаліно» популярною та відомою по всьому світі. Наприкінці Першої світової війни щорічні обсяги виробництва складали близько 2 000 000 капелюхів. В компанії працювало більше 2 500 працівників, що сприяло поштовхом економічного розвитку регіону, де розташовувалось виробництво.

Носіння капелюхів компанії «Борсаліно» низкою провідних акторів Голлівуду зміцнювала позиції бренду на світових ринках.

З початком занепаду епохи носіння класичних капелюхів в 1950 році обсяги виробництва компанії почали скорочуватись. Продукція «Борсаліно» стала більш культовою річчю, ніж товаром широкого використання.

В 1987 році компанія «Борсаліно» було продана останнім нащадком роду Борсаліно. Компанія змінила декілька власників до 18 грудня 2017 року, коли Алессандрійським судом її було визнано банкрутом.[1]

Відомі люди, що носили Борсаліно[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Squires, Nick (19 грудня 2017). Indiana Jones' Italian hatmaker Borsalino goes bust. The Telegraph. Архів оригіналу за 19 грудня 2017. Процитовано 20 грудня 2017.