Брати (фільм, 2009)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Брати
Brothers
Жанр Військова драма
Режисер Джим Шерідан
Продюсер Макл Де Люка
Джоні Сігватсон
Райан Каванауг
Сценарист Девід Беніофф
На основі Brothers[d]
У головних
ролях
Тобі Маґвайр
Джейк Джилленголл
Наталі Портман
Сем Шепард
Кліфтон Коллінс
Оператор Фредерік Елмс
Композитор Томас Ньюман
Монтаж Джей Кассіді
Кінокомпанія Relativity Media
Дистриб'ютор Lionsgate
Тривалість 105 хв.
Мова англійська
Країна Велика Британія Велика Британія
США США
Рік 2009
Дата виходу 4 грудня 2009
Кошторис $26 млн[1]
Касові збори $39 015 171 млн
IMDb ID 0765010
brothersfilm.com
CMNS: Брати у Вікісховищі

«Брати» (англ. Brothers) — американський фільм 2009 року в жанрі військової драми. В головних ролях Наталі Портман, Джейк Джилленгол та Тобі Маґвайр. Стрічка створена за мотивами данського фільму 2004 року «Brodre» Сюзанн Бієр, сценарій до якого був написаний нею спільно з Андерсом Томасом Йенсеном.

Сюжет[ред. | ред. код]

Молодий офіцер Сем Кехілл зустрів непутящого брата Томмі, який недавно вийшов з в'язниці. Через кілька днів він залишає дружину Грейс з дочками і вирушає до Афганістану, де його вертоліт збивають повстанці. Родині приходить похоронний лист, і Томмі починає піклуватися про Грейс та дівчаток. Незабаром Томмі завойовує прихильність племінниць і майже заміняє їм батька. Вони з Грейс стають дуже близькі і між ними спалахує почуття.

В цей час знаходячись в полоні Сем під тиском убиває свого друга Джо, який потрапив у полон разом з ним. Сем в жаху від цього вчинку і не знає, що робити. Через кілька днів його рятують і він повертається додому. Він став замкнутим і позбавленим почуття гумору, дочки бояться його і хочуть, щоб замість нього з ними був Томмі. Вбивство Джо Сем зберігає в таємниці.

Крім того, він переконаний, що Грейс і Томмі переспали. На дні народження молодшої дочки старша дочка Сема, Ізабель, навмисно дратує його і несподівано заявляє батькові, що його підозри з приводу дружини і брата абсолютно точні. Сем в гніві громить кухню і ледь не вбиває Томмі, який спробував його заспокоїти. Сем намагається заподіяти собі смерть на очах у поліціянтів, що приїхали, але приходить до тями і здається.

Проходить деякий час, Сем проходить тривале лікування в психіатричній клініці. Грейс читає лист, який Сем написав їй на випадок свого неповернення з війни. Він просить вибачення у брата і пояснює Грейс причини свого гніву. Вона пробачає його.

У головних ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Brothers (2009) Box Office. Box Office Mojo. Архів оригіналу за 19 серпня 2010. Процитовано 25 грудня 2009.

Посилання[ред. | ред. код]