Бутанський поштовий музей

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бутанський поштовий музей
англ. Bhutan Postal Museum
Бутанський поштовий кур'єр, експозиція музею
Тип музей пошти
Країна  Бутан
Засновано 7 листопада 2015[1]
Сайт bhutanpostalmuseum.bt

CMNS: Бутанський поштовий музей у Вікісховищі

Бутанський поштовий музей (англ. Bhutan Postal Museum) був відкритий 7 листопада 2015 року в приміщенні Головного поштамту в столиці Тхімпху. Музей пошти розповідає історію розвитку комунікацій, транспорту і поштових послуг в історії Бутану. Історія розповідається через колекцію різних артефактів і багатого асортименту марок, які Бутан виробляв протягом багатьох років.[2]

Бутанський поштовий музей популярний серед іноземних туристів і включений в список «Must Visit Attraction» Бутану.[3] Музей працює з понеділка по суботу з 9:00 до 17:00 влітку та з 9:00 до 16:00 взимку.

Експозиція (галереї)[ред. | ред. код]

П'ять галерей показують розвиток поштової системи Бутану, від ранніх поштових агентств до часто колекційних марок Бутану[4]:

Галерея I використовується для тимчасових виставок, що міняються залежно від особливих подій в країні і випуску марок.

Галерея II простежує історію спілкування в допоштову епоху, коли посильні використовувалися для доставки урядових указів і листів.

Галерея III розповідає історію розвитку поштової і телеграфної системи в Бутані і демонструє старе поштове і телеграфне обладнання, прилади і меблі.

У галереї IV представлені випуски марок, присвячені династії Вангчук, з інформацією, наданою про початок монархії в Бутані в 1907 році, і короткою історією життя наступних королів Бутану.

Галерея V показує поштові марки Бутану, які використовувалися як «Маленькі посли» для просування незалежності Бутану, його багатої культури, фауни і флори. На виставці представлені, крім іншого, знамениті «балакучы марки» Бутану.[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.bhutanpostalmuseum.bt/
  2. Bhutan Postal Museum (амер.). Архів оригіналу за 21 червня 2020. Процитовано 11 вересня 2020.
  3. а б Must visit Attractions in Bhutan. worldtravelinspiration.com. Архів оригіналу за 20 липня 2020. Процитовано 11 вересня 2020.
  4. Bhutan Postal Museum | Thimphu, Bhutan Attractions. Lonely Planet (англ.). Архів оригіналу за 10 липня 2020. Процитовано 11 вересня 2020.