Бутківський Віктор Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бутківський Віктор Володимирович
Народився 29 квітня 1959(1959-04-29) (64 роки)
смт. Поліське, Київська область
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Діяльність політик
Alma mater НАДУ при Президентові України
Посада народний депутат України[1]
Партія Партія регіонів
Нагороди
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня
Україна Народний депутат України
7-го скликання
Партія регіонів 12 грудня 2012 27 листопада 2014

Віктор Володимирович Бутківський (* 29 квітня 1959 р.; смт. Поліське Київської області;) — Народний депутат України, член Партії регіонів.

Освіта[ред. | ред. код]

У 1982 р. закінчив Київське вище танкове інженерне училище, спеціальність — гусеничні та колісні машини, кваліфікація — офіцер з вищою військово-спеціальною освітою, військовий інженер — механік.

У 2003 р. закінчив Дніпропетровський регіональний інститут державного управління НАДУ при Президентові України, спеціальність — державне управління, кваліфікація — магістр державного управління.

Трудова діяльність[ред. | ред. код]

Після закінчення училища надходить у розпорядження Головнокомандувача групи Радянських військ у Німеччині, і впродовж десяти років проходить шлях від заступника командира роти до командира батальйону в Закавказькому військовому окрузі, де бере безпосередню участь у бойових діях.

19921995 рр. — заступник командира окремої мобільної бригади в м. Донецьку.

У 1995 р. переводиться в Дніпропетровську область командиром окремого мобільного механізованого полку цивільної оборони України в м. Верхівцеве.

У 1998 р. призначений на посаду начальника управління — заступника начальника цивільної оборони Дніпропетровської області управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації.

З листопада 2001 р. по грудень 2003 р. — начальник управління — заступник начальника цивільної оборони Дніпропетровської області Головного управління з питань надзвичайних ситуацій і справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації.

З грудня 2003 р. по листопад 2005 р. — начальник Головного управління МНС України в Дніпропетровській області.

20052007 рр. — начальник управління профпідготовки та координації дій аварійно-рятувальних формувань Штабу державної воєнізованої аварійно-рятувальної служби МНС України.

З травня 2007 і до цього дня — начальник Головного територіального управління МНС у Дніпропетровській області.

Політична діяльність[ред. | ред. код]

Депутат Дніпропетровської обласної ради VI скликання.

На парламентських виборах 2012 р. був обраний Народним депутатом Верховної Ради України від Партії регіонів по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 29. За результатами голосування отримав перемогу набравши 41,40 % голосів виборців. Голова підкомітету цивільного захисту населення, діяльності державних аварійно-рятувальних служб, пожежної безпеки Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Нагороди[ред. | ред. код]

Орден «За заслуги» III ступеня (2007)[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radac_gs09/d_index_arh?skl=7
  2. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №1061/2007 Про нагородження працівників підприємств, установ та організацій м.Дніпропетровська. Архів оригіналу за 30 січня 2019. Процитовано 29 січня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]