Бізнес-довідник

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Приклад сторінки з довідника підприємств Пігота 1839 року в графстві Кент, Суррей та Сассекс в Англії.
Приклад сторінки з довідника міста Мейкон, 1866 рік

Бізнес-довідник — це вебсайт або друкований список інформації, в якому перераховані компанії в рамках нішевих категорій. Підприємства можна класифікувати за нішею, місцем розташування, видом діяльності або розміром. Бізнес-довідник може бути складений вручну або за допомогою автоматизованого програмного забезпечення для пошуку в Інтернеті. Онлайн- жовті сторінки є різновидом бізнес-довідника, як і традиційна телефонна книга.

Інформація, що міститься в бізнес-довіднику, може бути різною. Вони можуть містити назву компанії, адреси, номери телефонів, місцезнаходження, контактну інформацію, тип послуг або продуктів, які надає підприємство, кількість працівників, регіон обслуговування та будь-які професійні асоціації.

Деякі довідники містять розділ для відгуків користувачів, коментарів та зворотного зв'язку. У минулому бізнес-довідники мали друкований формат, але нещодавно завдяки появі Інтернету їх було оновлено до веб-сайтів[1].

Багато бізнес-довідників пропонують безкоштовні списки на додаток до преміум-опцій. Існує багато бізнес-довідників, і деякі з них перемістились в Інтернет і відмовилися від друкованого формату. Хоча бізнес-довідники не є пошуковими системами, вони часто мають функцію пошуку, що дозволяє користувачам шукати компанії за поштовим індексом, країною, штатом, областю чи містом.

Історія

[ред. | ред. код]

Попередні бізнес-довідники могли називатися «словниками», путівниками або посібниками.

Історики пов'язують розвиток торгових довідників, таких як торговий довідник Келлі[2], залізничні розклади та довідники Бредшоу[3] та довідники преси Мітчелла[4], зі зростанням «раціонального наукового дослідження» і статистики в дев'ятнадцятому столітті[5].

Формати

[ред. | ред. код]

Бізнес-довідники можуть бути як у друкованому, так і в цифровому форматі. Зручність використання та розповсюдження означає, що багато торгових довідників мають цифрову версію.

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. hours, Insolvency Enquiry; Business, please contact the Department for; Energy; on 020 7215 1000, Industrial Strategy Press Office. Online small business directory shut down by court. GOV.UK (англ.). Процитовано 20 березня 2019.
  2. Kelly's Directory - Wikipedia. en-m-wikipedia-org.translate.goog (англ.). Процитовано 24 травня 2024.
  3. Bradshaw's Guide - Wikipedia. en-m-wikipedia-org.translate.goog (англ.). Процитовано 24 травня 2024.
  4. Mitchell's Press Directories - Wikipedia. en-m-wikipedia-org.translate.goog (англ.). Процитовано 24 травня 2024.
  5. Brake, Laurel (2015). Nineteenth-Century Newspaper Press Directories: The National Gallery of the British Press. Victorian Periodicals Review. 48 (4): 569—590. doi:10.1353/vpr.2015.0055.

Посилання

[ред. | ред. код]