Вікіпедія:Запити на арбітраж/Щодо NOSFERATU

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Суть позову[ред. код]

З огляду на те, що на ВП:К-А взяли участь 3 адміністратора з різними поглядами ситуації, тож доарбітражний розгляд присутній, але явка адмінів за 2 тижні низька. Тож я маю надію, що Арбітраж все-таки проаналізує ситуацію щодо багаторічного зловживання користувача NOSFERATU правил ВП:ОД, ВП:ВР та ВП:ЛТ. Неодноразові війни редагувань щодо тих же статей (переважно на історичну тематику). Користувач вже має персональне обмеження на низку статей, але і далі продовжує подібну діяльність.

Пов'язані теми:

Останнє зловживання це створення ляльки WizardMag (обговорення · внесок) для продовження тих же дій, наприклад в Данило Галицький, чи Галицько-Волинського князівства (не лише редагування, але й перейменування його в Королівство;Русь).

Щодо топік бану, не вважаю це доцільним. Користувач перейде на інші теми як Війна проти тероризму, Дом, Джоффрі Баратеон чи Джон Сноу (персонаж), десь ще є додавання оригінальних досліджень генеалогії до політиків, можливо навіть Порошенко.

Цим усім показано, що зловживання багаторічні, і обмеження на користувача не діють.

Позовні вимоги[ред. код]

  • Безстрокове блокування.

Голосування арбітрів щодо прийняття справи до розгляду[ред. код]


Підсумок: Справу прийнято до розгляду.--GPV (обговорення) 06:41, 22 жовтня 2022 (UTC)[відповісти]

Коментар бюрократа: відповідно до п.6 розділу "Процедура прийняття справи до розгляду" ВП:АК позов вважається автоматично прийнятим до розгляду 1 жовтня через неухвалення попереднім складом рішення щодо його розгляду. Таким чином, відповідно до п.4 окремих положень на розгляд цього позову відводиться 2 місяці з дня вступу чинного складу АК до повноважень. Тобто до 7 грудня 2022. --yakudza 10:57, 22 жовтня 2022 (UTC) [відповісти]

Обговорення[ред. код]

Сторонам @AlexKozur та NOSFERATU: надається можливість висловитися по суті справи.--GPV (обговорення) 06:46, 22 жовтня 2022 (UTC)[відповісти]

Пояснення AlexKozur[ред. код]

Усе вище думаю сказано. Тут лише досліджувати внесок скасувань його редагувань [1], де до них можна додати й Андрій II, користувач на цю статтю має ПО теж. Постійні війни редагувань на протязі багатьох років, оригінальне дослідження, відсутність посилань на джерела та обхід обмежень показані як приклад у позові.--白猫しろ ねこОбг. 11:38, 22 жовтня 2022 (UTC)[відповісти]

Пояснення NOSFERATU[ред. код]

Рішення[ред. код]

Зважаючи на вищевказані порушення правил спільноти та відсутність жодної реакції з боку відповідача, АК ухвалив:

  1. Користувача NOSFERATU заблокувати на довічний термін без блокування надсилання електронної пошти та редагування власної сторінки обговорення.
  2. Оскільки ВП:РБЗ є лише есе, а не повноцінним правилом, АК вважає за допустимим використати його у цьому позові. Це означає, що через 6 місяців за бажання відповідача і підтвердження чек'юзера, адміністратори мають можливість власним консенсусом зняти або зменшити рівень блокування відповідача без необхідності повторного позову до АК.
  3. У випадку, якщо відповідач знову порушить ВП:ЛТ та створить ляльку і це буде офіційно підтверджено чек'юзерами, п. 2 цього рішення втрачає чинність на рік і користувач втрачає будь-які можливості на цей термін для розблокування.

Голосування за проєкт Рішення[ред. код]

  1. Прийняти. --YarikUkraine (обговорення) 18:33, 2 грудня 2022 (UTC)[відповісти]
  2. Прийняти. --GPV (обговорення) 18:43, 2 грудня 2022 (UTC)[відповісти]
  3. Прийняти.--Віщун (обговорення) 18:53, 2 грудня 2022 (UTC)[відповісти]
  4. Прийняти. --Venzz (обговорення) 19:37, 2 грудня 2022 (UTC)[відповісти]
Підсумок: Рішення прийняте. --Venzz (обговорення) 19:48, 2 грудня 2022 (UTC)[відповісти]