Венеційський червоний пенні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Венеційський червоний пенні
Зображення
Країна  Сполучене Королівство
Країна походження  Велика Британія
Зображує Вікторія
Виробник De La Rue
Номінал 0,00416666666 £
1881 року бузковий пенні (див. тут) замінив венеційський червоний пенні після того, як нове законодавство вимагало інше формулювання на марках

Венеційський червоний пенні (Penny Venetian Red) — британська поштова марка номіналом один пенні. Випущена у 1880 році[1], ввона була розроблена і надрукована на поверхні друкарнею De La Rue.[2] Вона замінила марку червоний пенні, яка використовувалася у Великій Британії з 1841 року, і стала третьою маркою номіналом один пенні, яка увійшла в регулярне використання в країні.

Венеційський червоний був естетично схожий на червоний і чорний пенні, які з'явилися раніше, але натомість був пофарбований у венеційський червоний колір і мав квадратну рамку. Під час тиражу марки було надруковано близько 1,5 мільйона венеційських червоних відтінків; використовувані друкарські форми дозволяли друкувати по 240 марок кожна.[3] Як і його попередники, венеційський червоний красувався окремими літерами в кожному зі своїх кутів, щоб визначити його положення на пластині.

Венеційський червоний мав короткий тираж, і в липні 1881 року його замінив Бузковий пенні.[2] Його зміну пояснюється зміною в урядовій поштовій політиці: Закон про митні та внутрішні доходи 1881 року вимагав створення нового положення про прибуткові марки. Тому потрібен був новий напис, і на нових бузкових пенні були написи «POSTAGE AND INLAND REVENUE» і «ONE PENNY» замість «POSTAGE» і «ONE PENNY», як на попередниках. Було вирішено, що новий колір також буде бажаним для захисту від неналежного повторного використання; Було використано нестійке бузкове чорнило, яке розтікається та псує марку, якщо спробувати змити гашення.[2] Бузок порушив традицію використання кутових літер і натомість мав чотирнадцять або шістнадцять крапок у кожному куті.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Cummings, Hayman Alfred James (2008). The College Stamps of Oxford and Cambridge, a Study of Their History and Use from 1870 to 1886. READ BOOKS. с. 92. ISBN 1-4437-8727-2.
  2. а б в 19th century GB landmark issues. Stamp Magazine. Архів оригіналу за 4 жовтня 2006. Процитовано 4 травня 2009.
  3. Ross Taylor. One Penny of 1880-81. Архів оригіналу за 7 жовтня 2008. Процитовано 4 травня 2009.