Вулиця темних крамниць

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Вулиця темних крамниць»
фр. «Rue des boutiques obscures»
Обкладинка до збірки з романом.
Українське видання. 2005 р.
Назва на честьVia delle Botteghe Oscured
Жанрроман
Формароман
АвторПатрік Модіано
Мовафранцузька
Написано1978
Опубліковано5 вересня 1978
Країна Франція
ВидавництвоГаллімар
Видання1978
Переклад2005 Малець Г.В.
Нагороди

«Вулиця темних крамниць» (фр. Rue des boutiques obscures) — прозовий роман 1978 року популярного французького письменника Патріка Модіано. Шостий роман в доробку письменника, який приніс своєму автору престижну Ґонкурівську премію від 1978 року.

Відзнаки

[ред. | ред. код]

Роман виданий 5 вересня 1978 і того ж року здобув Ґонкурівську премію. Роман «Вулиця темних крамниць» здобув перемогу 20 листопада 1978 — у третьому турі, куди вийшов разом з романами «Діана Ланстер[fr]» Жана-Дідьє Вольфрамма[fr] та романом «Життя: інструкція з експлуатації[fr]» Жоржа Перека. Роман «Вулиця темних ліхтарів» отримав шість голосів, роман «Діана Ланстер» — три і роман «Життя: інструкція з експлуатації» — один голос. [1]

Як висловилося журі премію Модіано було присуджено як за роман «Вулиця темних крамниць» так і за інші романи автора. [1]

Два романи одного з найпопулярніших французьких романістів, який у своїх творах органічно поєднує найкращі здобутки новітньої прози із захопливим, майже детективним сюжетом.

Український переклад

[ред. | ред. код]

У 2005 році роман «Вулиця темних крамниць» разом з романом від 1985 року «Зниклий квартал» був виданий в збірці під загальною назвою «Зниклий квартал». Книгу надрукувало київське університетське видавництво «Пульсари», в рамках серії «Бібліотека сучасної прози». Переклад та передмова Ганни Малець. Загальний редактор видання Цушко С. В., ілюстрація обкладинки виконана Кушніренко В. М. Книга видана в м'якій палітурці.

Це видання здійснене в межах Програми сприяння видавничій справі в Україні «Сковорода» за підтримки Посольства Франції в Україні.

фр. Cet ouvrage publié dans le carde du Programme d'Aide à la Publication Skovoroda bénéficie du soutien de L'Ambassade de France en Ukraine.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б Delphine Peras (1 листопада 2005). 1978 : Rue des Boutiques Obscures par Patrick Modiano ((фр.)) . на сайті журналу "L'Express". Архів оригіналу за 16 липня 2013. Процитовано 18 листопада 2011.

Джерела

[ред. | ред. код]

Патрік Модіано, переклад Малець Ганни (2005). в редакції Цушко С.В. (ред.). «Зниклий квартал». Пульсари. ISBN 966-8767-08-Х. Архів оригіналу за 31 березня 2016. Процитовано 18 листопада 2011. {{cite book}}: Перевірте значення |isbn=: недійсний символ (довідка)