Вулиця Короля Данила (Черкаси)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вулиця Короля Данила
Черкаси
Місцевість Дахнівка
Район Соснівський район
Назва на честь Короля Данила Романовича
Колишні назви
Лісова
Загальні відомості
Протяжність 1310 м
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap пошук у Nominatim
На карті
На карті населеного пункту
Мапа

Вулиця Короля Данила — одна з вулиць у місті Черкаси. Знаходиться у мікрорайоні Дахнівка.

Розташування[ред. | ред. код]

Вулиця починається від вулиці Спиридона Кириченка і простягається спочатку на схід (190 метрів), потім повертає на південний схід (960 метрів) і в кінці повертає на північний схід (160 метрів) до вулиці Сержанта Волкова. На початку продовженням вулиці є вулиця Нова, до самої вулиці примикають вулиці Ярослава Мудрого, Чумацька, Мошногірська, Пластунівська, а також перетинається з вулицею Дахнівська Січ. Невеликим проїздом вулиця з'єднана із вулицею Василицькою.

Опис[ред. | ред. код]

Вулиця неширока та неасфальтована, забудована приватними будинками, в центральній частині знаходиться старе сільське кладовище.

Історія[ред. | ред. код]

До 1983 року вулиця називалась Лісовою, а після приєднання села Дахнівка до міста Черкаси була перейменована в сучасну назву на честь 38-ї армії в роки Другої світової війни, яка звільняла місто від німецької окупації.

11 квітня 2024 року вулицю 38 армії перейменували на честь Короля Данила.[1][2]

Джерела[ред. | ред. код]



  1. Щепак, Єлєна (20 лютого 2024). Жителі Черкас можуть подавати свої пропозиції щодо перейменування вулиць. 18000.com.ua (укр.). Процитовано 24 лютого 2024.
  2. Паніван, Надія (11 квітня 2024). У Черкасах перейменували вулицю і два провулки. Видання Вичерпно (укр.). Процитовано 19 квітня 2024.