Вурвуру

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вурвуру
Країна Греція
Часовий пояс EET/EEST (UTC+2/3)
Вурвуру
Βουρβουρού
Країна Греція
Периферія Центральна Македонія
Периф. одиниця Халкідіки
Муніципалітет Сітонія
Часовий пояс EET/EEST (UTC+2/3)
Поштовий код 63078

Вурвуру ( грец. Βουρβουρού) - невелике курортне селище на східному узбережжі півострова Халкідіки, Сітонія, в північній частині Греції. Розташоване на відстані 120 км від міста Салоніки.

Історія та сучасність[ред. | ред. код]

У 10-му столітті ця місцевість, відома як "земля Вурвуріо", була передана Монастирю Ксенофонт на Афоні. І починаючи з 1615 року переходила у власність то місцевих жителів, то різних монастирів.

У 60-х роках 20 століття на околицях Вурвуру було засноване містечко для відпочинку для викладачів Салонікського Університету. Розроблене професором Талесом Аргіропулосом, воно стало відомим завдяки еко дизайну та повазі до природних умов і стало одним з найпрестижніших курортів такого типу в Греції.

Сучасний Вурвуру поєднує в собі місце для відпочинку греків і туристичний курорт, на який люблять приїжджати іноземці. Туристична інфраструктура представлена кількома невеликими готелями, безліччю апартаментів і студій, тавернами і міні-маркетами. Вурвуру витягнуте уздовж моря і не має центральної площі, як в типових грецьких селах. З одного боку Вурвуру обрамлений невисокими, густо покритими рослинністю, пагорбами. З іншого боку в'ється прибережна, в основному піщана, смуга, утворюючи бухти.

Пляжі в районі Вурвуру[ред. | ред. код]

Основний пляж Вурвуру простягається уздовж селища. Оскільки це затока, та ще й закрита острівцями, вода тут тепліша і немає хвиль. На пляжі і в воді - пісок, лише зрідка трапляються дрібні камінчики.

Пляж Каріді - це дві бухти з соснами на березі, білим піском та химерної форми камінням.

Пляж Агіос Ніколаос, або Паралія Тран - широкий, довгий, піщаний. У воді - пісок і трохи мушель.

Галерея[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]