Вікіпедія:Інлетіонізм

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роберт Вільям Басс. «Мрії Діккенса»
«чудовий докладний й розширений опис»[1] делірію є у «Розповіді мандрівного актора» із «Посмертних записок Піквікського клубу» Чарльза Діккенса

Інлетіонізм — філософія, яку сповідують учасники Вікіпедії, що намагаються дотримуватися «золотої середини» між положеннями філософії видалянства й інклюзіанства (а можливо й ексклюзіанства). Інлетіоністи вважають, що наявні ярлики «видалянець» чи «інклюзіанець» перешкоджають розробці зрівноважених політик щодо того, що має бути у Вікіпедії, і часто віддають перевагу прецеденту для встановлення надійних критеріїв оцінки статей.

Практика показує, що більшість користувачів дійсно схильні розділятися на групи видалянців та інклюзіанців. Існує думка, що центриська позиція щодо політики видалянства може результуватися у більш спокійній атмосфері для редагування, однак, є й такі, що вважають, що це не є аж настільки суттєвим для Вікіпедії.

Термін[ред. код]

Іншою поширеною назвою для інлетіонізму є «деліріумізм» (Delusionism), оскільки вважається, що тільки «делірійні» можуть намагатися знайти «золоту середину» між двома полярними точками зору. Вживання цього терміну може розцінюватися інлетіоністами як образливе, оскільки воно несе певну негативну оцінку їхніх переконань. Існує й думка, що «делірійними» є якраз позиції видалянців та інклюзіанців, а інлетіоністи намагаються їх примирити.

Примітки[ред. код]

  1. Sims, A. (1995) Symptoms in the mind: An introduction to descriptive psychopathology. Edinburgh: Elsevier Science Ltd. ISBN 0-7020-2627-1

Див. також[ред. код]

Посилання[ред. код]