Вікіпедія:Велоекспедиції/Минулі поїздки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Полтавська область[ред. код]

Церква у Марківці

Результати

Рівенщина, початок травня[ред. код]

Кількість учасників: 2

Фототехніка: Olympus SP-510UZ

Тривалість: день

Маршрут:

За підтримки ВМ УА: так.

Світлини: Wikiexpedition to Rivne region.

Херсонщина, початок травня[ред. код]

Велоекспедиція планувалася на 31 березня на Херсонщині, але після невдалого виїзду вирішили перенести експедицію на кінець квітня — початок травня.

Учасники та фототехніка:

  • Кошман Дмитро, з камерою Canon PowerShot SX100IS
  • Олександр Чередниченко, з камерою Nikon D80 + об'єктив 50mm f/1.8

Тривалість: день

Маршрут:

За підтримки ВМ УА: так.

Світлини: Category:Wikiexpedition to Kherson region.

Велоекспедиція "Шевченковими шляхами Поділля"[ред. код]

Кількість учасників: приблизно від 3 до 10.

Організовує краєзнавець Роговий Олександр Іванович до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Фототехніка: Canon

Тривалість: 3 дні (16, 17, 18 серпня). Дати етапів заїздів можуть змінюватися.

Маршрут:

За підтримки ВМ УА: так.

Звіт: Вікіекспедиція відбулася 16-17 серпня. Стартували від школи № 3 м. Липовець. Перед заїздом відбувся невеликий мітинг. Виступила заступник Липовецького міського Голови Валентина Тращук, завуч школи № 3 Руслан Побережець, адміністратор української Вікіпедії Віктор Семенюк та ініціатор велопробігу - краєзнавець Олександр Роговий. Зокрема піднімалося питання про вшанування пам'яті поета у місті та у районі. Поблизу школи знаходилась колишня поштова станція, тому саме тут планується встановити погруддя Т.Г. Шевченка, а школу збираються назвати його іменем.

У дорогу вирушило 5 учасників. Спочатку проїхали через місто Липовець та доїхали до села Попівка, де нас очікували місцеві працівники Будинку культури. У кожному селі нас зустрічали місцеві люди та ми обмінювались знаннями про дороги Шевченка в цих краях, а також нам показували як вшановують Шевченка в кожному з сіл та розповідали інформацію про своє село.

Наступним пунктом було село Іваньки, де ми зустрілися з директором школи. При поїздці до с. Жорнище ми заїхали на кратер № 13 відомої Іллінецької астроблеми, оскільки він розташований найближче до нашого шляху.

Проїхавши польовою дорогою до Жорнища, нас знову тепло зустріли місцеві. Пройшлися селом, почули цікаві факти з історії та з життя села, відвідали місцеву школу. Після обіду нас завезли у сусіднє село Шевченкове. У селі проживає Куровський Станіслав Євгенович — воїн-афганець та колишній помічник народного депутата В.М. Стретовича, з яким відбулася коротка зустріч.

Повернувшись до Жорнища, я змушений був повертатись назад до Липовця, а решта двоє учасників (ще двоє повернулися з села Іваньки) продовжили мандрівку, яка тривала і на наступний день.

Публікації:

Світлини: Category:Shevchenko Ways in Podolia Wikiexpedition.