Вікіпедія:Вікімарафон 2018/Часті запитання

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


  • На яку тему можна створити статтю? Яких статей бракує у Вікіпедії?
    Є дуже багато тем, про які ще не існують статті в українській Вікіпедії:
    1. Перевірте (пошукайте), чи існує стаття про ваш улюблений фільм, гурт, спортивний клуб, породу собак, улюблене місто за кордоном, про тему, в якій ви є експертом, про історичну особу, якою ви цікавитесь тощо.
    2. Перегляньте сторінку запитів на статті — тут перелічено статті, які комусь потрібні, але які поки що ніхто не створив.
    3. Перегляньте списки «червоних посилань» — посилань, на відсутні статті:
    4. Перегляньте списки популярних статей, які існують в англомовній чи російській Вікіпедії, але яких бракує українській (російської Вікіпедії та англійській).
    5. Загляньте також у Вікіпедії іншими мовами, які ви розумієте: російською, англійською, німецькою, польською та інші — можливо знайдете щось цікаве, про що немає статті в українській Вікіпедії.
    6. Перегляньте відсутні статті в українській Вікіпедії, що входять до розширеного списку з 10 000 статей, які повинні бути в усіх розділах Вікіпедії (див. розділи за цікавою Вам темою, відсутні статті відмічені сірим кольором, наведені аналогічні статті в англійській, російській і французькій версіях за умови існування там).
  • Чи можна перекладати статті з іншомовних версій Вікіпедії?
    Так, можна перекладати статті з інших мовних розділів Вікіпедії.
    Але при цьому також слід явно вказати, що стаття перекладена: помістити на сторінку обговорення шаблон {{Перекладена стаття}} або навести посилання на оригінальну статтю в описі змін.
  • Чи можна створювати декілька статей під час цього заходу?
    Так, що більше то краще. Але краще створити одну якісну статтю, ніж п'ять недбалих.