Вікіпедія:Запити на арбітраж/Скасувати персональне обмеження (часткове блокування)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Суть позову[ред. код]

2 липня 2021 року, о 19:23 (UTC), на мене було накладене персональне обмеження (часткове блокування) адміністратором Submajstro на редагування статті Тимошенко Юлія Володимирівна з поясненням "війна редагувань" на три доби.

Однак, цього дня жодної війни редагувань я не проводив, про що свідчить історія редагувань статті. Ці дії були здійснені без жодного попередження, як і без повідомлення на моїй сторінці обговорення.

Спроба доарбітражного врегулювання: ред. № 32889692 та Вікіпедія:Запити до адміністраторів#Про перегляд персонального обмеження (блокування).

Прошу взяти самовідвід арбітра Kisnaak через можливий конфлікт інтересів з огляду на наші не надто приязні стосунки.

Позовні вимоги[ред. код]

Прошу скасувати персональне обмеження (часткове блокування) як таке, що накладене поза межами правил, та видалити його з мого журналу блокувань.

Самовідвід[ред. код]

Голосування арбітрів щодо прийняття справи до розгляду[ред. код]

АК XII[ред. код]

Відповідно до пункту 4 Окремих положень Вікіпедія:Арбітражний комітет через неприйняття рішення у ВП:ПЗВ155 впродовж двох місяців від дня подання позову Арбітражний комітет XII скликання розпущено через недієздатність. Рішення прийнято бюрократами в ході широкого обговорення в Кнайпі відповідно до прав та завдань бюрократів ВП:Б. Цей позов буде розглядатися арбітрами АК XIII скликання.--GPV (обговорення) 17:20, 6 жовтня 2021 (UTC)[відповісти]

Голосування арбітрів XIII скликання щодо прийняття справи до розгляду[ред. код]

Підсумок: Позов не прийнято до розгляду. --GPV (обговорення) 15:01, 14 жовтня 2021 (UTC)[відповісти]

Роз'яснення[ред. код]

Проаналізувавши ситуацію, Арбітражний комітет просить:

  • Користувача Юрко Градовський перед поданням позовів до АК проводити доарбітражне врегулювання відповідно до ВП:ВК, насамперед опитування чи обговорення в Кнайпі, та дотримуватись цього правила.
  • Адміністратора Submajstro, що встановив персональне обмеження, чітко дотримуватись ВП:А, а саме: відстоювати та пояснювати правила і настанови Вікіпедії, в тому числі і накладення персональних обмежень. З метою недопущення конфліктних ситуацій АК наполегливо рекомендує адміністратору повідомляти про накладені персональні обмеження чи блокування на СО користувачів відповідно до ВП:БЛОК та ВП:ПО. АК нагадує, що про встановлене персональне обмеження слід повідомити користувача на його персональній сторінці обговорення та, якщо це не було зроблене за допомогою часткового блокування, зазначити причину та діапазон обмежень на сторінці персональних обмежень. АК також нагадує, що при встановленні персональних обмежень діють ті самі застереження, як і щодо блокування.
  • Адміністратору Fessor точно вказувати що саме виконується в запиті, бо вираз Точно... для решти користувачів незрозумілий.

Також:

  • Арбітражний комітет вітає будь-які спроби досягти порозуміння між позивачем та відповідачем поза межами АК. Тому доарбітражне врегулювання є важливим для досягнення порозуміння.
  • АК інформує, що користувач, щодо якого адміністратор встановив персональне обмеження, має право звернутися із запитом до адміністраторів про перегляд обмеження. Якщо обмеження не були переглянуті протягом трьох днів, або користувач не згоден із результатами перегляду, то він має право звернутися до Арбітражного комітету щодо встановленого для нього персонального обмеження.
  • Обмеження накладене на користувача Юрко Градовський сплило за терміном і в цілому Арбітражний комітет вважає його маловажливим, оскільки воно вже не може бути перепоною для подальших дій користувача по редагуванню Вікіпедії.
  • АК рекомендує розглянути спільноті правила ВП:ВК та ВП:ПО в розрізі гармонізації правил щодо доарбітражного врегулювання. Так, згідно ВП:ПО користувач може звернутись до АК після звернення до адміністраторів через три дні, якщо його запит був невиконаний або він не згодний з його виконанням. Натомість ВП:ВК рекомендує проводити подальші кроки, як залучення третьої сторони, проведення опитування, залучення посередників і лише потім використати запит на Арбтіраж, як останній засіб.

Підписи[ред. код]